
Συνελήφθη για απάτη ο «Μάξιμος Σαράφης» της υπόθεσης Novartis
Τρία άτομα συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες.
Χειροπέδες σε προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis πέρασαν οι αστυνομικοί, μετά από ευρεία επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο «Μάξιμος Σαράφης», τα οποία έταζαν δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες.
Τα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό και αναλάμβαναν τη σύνταξη και ολοκλήρωση των δανειακών φακέλων, λαμβάνοντας τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην κατάθεση του φακέλου στην τράπεζα, χωρίς όμως να κάνουν καμία ενέργεια για τους πελάτες τους.
Την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιώντας εφόδους σε διάφορα σπίτια στην Αττική, ενώ έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η λεία της εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, ενώ φαίνεται να έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 10 επιχειρηματίες.
Μάρτυρας υπό προστασία
Υπενθυμίζεται ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» υπήρξε προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, καταθέτοντας μάλιστα με αλλοιωμένη φωνή, σε ειδικό χώρο στη ΓΑΔΑ.
- Ο συνιδρυτής του Netflix αποχωρεί – Ξεκίνησε πουλώντας ηλεκτρικές σκούπες, έφτασε στα 5,8 δισ. δολάρια
- LIVE: Άρης – Βόλος
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Το παγίδευσαν το παιδί μου, πρόκειται για σπείρα»
- Ανηφόρα – κατηφόρα: Ποιος έχει προτεραιότητα σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ;
- Σακελλαρίδης: Έπρεπε να παρέμβει η Μπακογιάννη για να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί να παραμένει ο Λαζαρίδης
- Έρχονται μαζικές απολύσεις στη Meta – Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης