Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η «πράσινη» κατηφόρα έχει εξήγηση…

Η «πράσινη» κατηφόρα έχει εξήγηση…

Μέσα σε έξι αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο ο Παναθηναϊκός έχασε όσα «έχτισε» τις πρώτες 13 αγωνιστικές – Και τα δύσκολα είναι μπροστά του…

Στις 14 Νοεμβρίου ολοκληρωνόταν ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λιγκ με τον πρωταγωνιστή να είναι ένας. Ο Παναθηναϊκός μετά από 12 χρόνια χωρίς τίτλο και ουσιαστικά χωρίς την δυνατότητα να διεκδικήσει καν το πρωτάθλημα άρχισε να ονειρεύεται ξανά δυνατά. Η λέξη πρωτάθλημα μπήκε και πάλι στο στόμα των πράσινων βλέποντας τα επιτεύγματά τους μετά από 13 αγώνες πρωταθλήματος. 12 νίκες, 1 ισοπαλία, 24-4 γκολ, 37 βαθμοί. Στο +8 από την δεύτερη ΑΕΚ, στο + 12 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό!

Καλύτερα δεν γινόταν για τους πράσινους που είχαν μπροστά τους ένα μήνα, αυτόν της διακοπής για το Μουντιάλ, για να δουλέψουν ακόμη περισσότερο και να προετοιμαστούν και για τις μεταγραφές που «φώναζαν» από τότε πως είναι απαραίτητες για να αντέξει στον «μαραθώνιο». Πόσο δε μάλιστα όταν είχε δει τον καλύτερο και πιο παραγωγικό ποδοσφαιριστή του, τον Αιτόρ, να βγαίνει off για όλη την σεζόν.

Τι έκανε σε όλο αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός; Τίποτα ουσιαστικά. Ο εντυπωσιακός πρώτος γύρος μέσα σε έξι μόλις αγωνιστικές στον δεύτερο γύρο εξαφανίστηκε!

Η πολύ καλή εκκίνηση που έδωσε ψυχολογία και πίστη, η ρέντα που ήταν μεγάλη, βάλτε και τις διαιτητικές αποφάσεις που έπαιξαν τον ρόλο τους δημιούργησαν μια πολύ μεγάλη διαφορά που όμως έχασε τόσο γρήγορα. Ο Παναθηναϊκός που μπήκε ως το μεγάλο φαβορί στον δεύτερο γύρο και τώρα πλέον δεν είναι καν φαβορί…

Οι αριθμοί «μιλάνε». Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει μόλις 8 βαθμούς στον δεύτερο γύρο και βλέπει την ΑΕΚ να βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω του και τους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να έχουν διανύσει την μισή διαδρομή από το -12 στο -6.

Ο Παναθηναϊκός που ήρθε 1-1 στη Νίκαια με τον Ιωνικό, έσωσε στο 97΄την ισοπαλία με τον ΟΦΗ που έπαιζε με 10 παίκτες από το 8ο λεπτό (1-1) και νίκησε με το ζόρι στη Λιβαδειά (1-0). Έχασε στην OPAP Arena με 1-0 από την ΑΕΚ, νίκησε με πέναλτι στο 90 φεύγα στα Γιάννενα (1-0) και είδε τον ΠΑΟΚ να… περνάει από πάνω του στην Λεωφόρο στο χθεσινό 3-0.

Σε έξι αγωνιστικές έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες, έχει βάλει μόλις 4 γκολ και έχει δεχθεί 6!

Και το πρόγραμμα που έχει μπροστά του μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ζωή των «πρασίνων». Την επόμενη αγωνιστική πάνε στην Τρίπολη, την 22η στο Κλεάνθης Βικελίδης, την 24η στο Καραϊσκάκη, την 26η στο Περιστέρι. Τέσσερα ματς «φωτιά» για τον Παναθηναϊκό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024