Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο αρχηγός της σεξουαλικής σέκτας στο Κολλέγιο Sarah Lawrence καταδικάστηκε σε 60 χρόνια κάθειρξη

ΗΠΑ: Ο αρχηγός της σεξουαλικής σέκτας στο Κολλέγιο Sarah Lawrence καταδικάστηκε σε 60 χρόνια κάθειρξη

Ο Λόρενς Ρέι καταδικάστηκε στις ΗΠΑ για εκβιασμό, σωματεμπορία, συνωμοσία και άλλες κατηγορίες.

Όταν ο Λόρενς Ρέι έφτασε στην πανεπιστημιούπολη του κολλεγίου Σάρα Λόρενς στις ΗΠΑ το 2010, παρουσιάστηκε ως μέντορας για τους νέους και τις νέες που ζούσαν σε έναν κοιτώνα μαζί με την κόρη του.

Ο Ρέι, τότε 50 ετών, άρχισε να περνάει τις νύχτες του στον κοιτώνα, να μιλάει για τη σημασία της ειλικρίνειας και να εκθειάζει τον Ρωμαίο αυτοκράτορα και φιλόσοφο Μάρκο Αυρήλιο. Ρωτούσε τους φοιτητές για τις ζωές τους, όπως έλεγαν, και τους διασκέδαζε με δραματικές ιστορίες για τη δική του ζωή, γράφουν οι New York Times.

Αλλά η σκοτεινή πλευρά του σύντομα αναδύθηκε, σύμφωνα με τις καταθέσεις στη δίκη του, που έγινε πέρυσι και κατέληξε με την καταδίκη του για εκβιασμό, εμπορία σεξουαλικών αγαθών, συνωμοσία για εκβιασμό και άλλες κατηγορίες, ενώ στις 20 Ιανουαρίου 2023 ανακοινώθηκε η ποινή του – 60 χρόνια κάθειρξη.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Ρέι, ο οποίος συνελήφθη το 2020, μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου του περιοδικού New York για αυτόν, μελετούσε τις αιρέσεις και τον έλεγχο του μυαλού, προετοιμάζοντας τα θύματά του και κάνοντάς τα να υποκύψουν στη θέλησή του.

Κακοποιούσε και εκπόρνευνε νέους επί μια δεκαετία

Επί μία δεκαετία, κακοποιούσε μία ομάδα νέων ανθρώπων, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους και απομονώνοντάς τους από τους γονείς τους, πρόσθεσαν οι εισαγγελείς, και στη συνέχεια τους εξανάγκαζε να κάνουν ψευδείς ομολογίες, τις οποίες χρησιμοποιούσε ως μοχλό πίεσης για να αποσπάσει εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: NYT

Τέσσερις από τους πρώην οπαδούς του Ρέι κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης του, περιγράφοντας πώς τους είχε κερδίσει. Στη συνέχεια, τους έκανε να αισθάνονται άχρηστοι, είπαν, υποτιμώντας τους και καθοδηγώντας τους να κάνουν σεξ μεταξύ τους και με αγνώστους.

Μία από αυτές τις πρώην οπαδούς, η Κλόντια Ντρούρη, είπε ότι ο Ρέι την ανάγκασε να εκπορνευθεί και τουλάχιστον σε μία περίπτωση την άγγιξε σεξουαλικά. Μια άλλη, η Φελίθια Ροζάριο, κατέθεσε ότι κάποια στιγμή είχε ρομαντική σχέση μαζί του. Η δίκη δεν περιελάμβανε κανέναν ισχυρισμό ότι είχε διαπράξει σεξουαλική επίθεση.

Την Παρασκευή, ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου του Μανχάταν καταδίκασε τον Ρέι σε 60 χρόνια κάθειρξη.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη, λέγοντας στο δικαστήριο ότι ο Ρέι ήταν «ανίκανος να μετανοήσει» και θα αποτελούσε σοβαρό κίνδυνο ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία.

Αδίστακτος και σαδιστής

«Ενώ τα θύματα του κατηγορούμενου κατέληγαν σε αυτομίσος, αυτοτραυματισμό και απόπειρες αυτοκτονίας υπό τον εξαναγκαστικό έλεγχό του», τόνισαν οι εισαγγελείς, «τα στοιχεία έδειξαν ότι ο κατηγορούμενος έπαιρνε σαδιστική ευχαρίστηση από τον πόνο τους και απολάμβανε τους ‘καρπούς’ των βασάνων τους».

Ο ίδιος ο Ρέι είχε υποστεί σωματική, λεκτική και σεξουαλική κακοποίηση όταν μεγάλωνε στο Μπρούκλιν, είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης στον δικαστή, ζητώντας παράλληλα να καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκισης.

Πρόσθεσαν ότι είχε ήδη βιώσει σημαντική τιμωρία, καθώς έγινε αντικείμενο «χλευαστικών ειδησεογραφικών άρθρων, πρόστυχων τηλεοπτικών μίνι σειρών και εντυπωσιακών ντοκιμαντέρ» και κρατήθηκε για τρία χρόνια σε ομοσπονδιακές φυλακές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πριν από την καταδίκη του, ο Ρέι απευθύνθηκε στο δικαστήριο, λέγοντας ότι υπέφερε από επιδεινούμενες σωματικές παθήσεις κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, όπως αϋπνία, βουητό στα αυτιά και μειωμένη όραση.

«Είναι τρομακτικό να αισθάνεσαι τόσο άσχημα. Το να βρίσκομαι στη φυλακή ήταν φρικτό», είπε.

Λίγα λεπτά αργότερα, πριν εκδώσει την ποινή του, ο δικαστής επαίνεσε τους πρώην οπαδούς του Ρέι, που είχαν καταθέσει στη δίκη του, λέγοντας ότι είχαν «επιδείξει εξαιρετικό θάρρος», που στάθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος τους είχε χτυπήσει και βασανίσει.

«Εκμεταλλευόταν τα τρωτά σημεία των θυμάτων του και απολάμβανε τον εξευτελισμό τους», πρόσθεσε ο δικαστής. «Επιδίωκε να αφαιρέσει κάθε ίχνος φωτός από τις ζωές των θυμάτων του».

Η Φελίθια Ροζάριο με τον Ρέι να την πιάνει βίαια από το λαιμό

Οι διασυνδέσεις με υψηλά ιστάμενους

Για χρόνια, ο Ρέι καλλιεργούσε δεσμούς με αξιωματούχους των αρχών επιβολής του νόμου και κατηγορούμενους εγκληματίες. Ο Bernard Kerik, ο οποίος διορίστηκε το 2000 από τον δήμαρχο Ρούντολφ Τζουλιάνι ως αστυνομικός διευθυντής της Νέας Υόρκης, βοήθησε τον Ρέι να βρει δουλειά σε μια κατασκευαστική εταιρεία, που κατηγορήθηκε ότι είχε διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Μετά την παραπομπή του Ρέι σε δίκη, αξιωματούχοι του Σάρα Λόρενς, στην κομητεία Γουέστσεστερ, βόρεια της Νέας Υόρκης, αντιμετώπισαν ερωτήματα σχετικά με το πώς κατάφερε να βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη χωρίς να το γνωρίζει το σχολείο.

Οι απόφοιτοι υπέθεσαν ότι η αποκεντρωμένη διάταξη του σχολείου και η κουλτούρα αποδοχής μπορεί να βοήθησαν σε αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Journal News, η οποία καλύπτει το Westchester.

Ο Ρέι εμφανίστηκε στο κολέγιο μετά από μια περίοδο φυλάκισης σε πολιτειακή φυλακή του Νιου Τζέρσεϊ, η οποία αφορούσε σε κατηγορίες για επιμέλεια παιδιών. Αλλά η κόρη του, Τάλια, είπε ότι ήταν «ήρωας», που είχε φυλακιστεί εξαιτίας «διεφθαρμένων πολιτικών», κατέθεσε ένας από τους συγκάτοικούς της.

Μια δεύτερη συγκάτοικος της κόρης του, η Ντρούρη, κατέθεσε ότι ο Ρέι καυχιόταν πως γνώριζε στρατηγούς και είχε ισχυρούς φίλους, ενώ έλεγε επίσης ότι πίστευε πως ο Κέρικ ήθελε να προκαλέσει την πτώση του.

Κλόντια Ντρούρη

Της πρότεινε να γίνει πόρνη, επειδή ήταν… «διασκεδαστικό»

Αυτοί οι δύο φοιτητές ήταν ανάμεσα σε αρκετούς που, γοητευμένοι από το χάρισμα και τη φαινομενική ενσυναίσθηση του Ρέι, άρχισαν να ζουν μαζί του το καλοκαίρι, μετά το δεύτερο έτος σπουδών τους, σε ένα διαμέρισμα που είχε στη διάθεσή του στο Upper East Side του Μανχάταν.

Η Ντρούρη κατέθεσε ότι είχε πάρει υπερβολική δόση Tylenol το 2014 σε μια προσπάθεια να αυτοκτονήσει, επειδή ένιωθε «παγιδευμένη» από τις απειλές του Ρέι ότι θα πήγαινε στη φυλακή επειδή τον δηλητηρίασε. Μετά από νοσηλεία, όπως κατέθεσε, εργάστηκε ως οικοδέσποινα σε σεξ κλαμπ, κάτι που της είχε συστήσει ο Ρέι.

Εκείνος την ενθάρρυνε επίσης να κάνει σεξ με έναν οδηγό ταξί αντί πληρωμής, είπε η Ντρούρη, όπως και να κάνει σεξ με έναν άγνωστο στο Central Park.

Προς το τέλος του 2014, κατέθεσε, ο Ρέι της πρότεινε να γίνει πόρνη, λέγοντας ότι θα ήταν «διασκεδαστικό» και ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που κέρδιζε για να του καταβάλει αποζημιώσεις για τις υποτιθέμενες δηλητηριάσεις.

Κατά τη διάρκεια περίπου τεσσάρων ετών, είπε η Ντρούρη, έβλεπε πολλούς άνδρες την ημέρα σε ξενοδοχεία, επτά ημέρες την εβδομάδα, και έδωσε στον Ρέι περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Κατέθεσε επίσης ότι τελικά χώρισε από τον Ρέι μετά από ένα περιστατικό το 2018, κατά το οποίο της έβαλε χειροπέδες σε μια καρέκλα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Midtown και κάλυψε το κεφάλι της με μια πλαστική σακούλα, λέγοντας κάποια στιγμή: «Θα σε σκοτώσω».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024