Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Ληστεία μαμούθ σε σπίτι ιδιοκτήτριας μπαρ - Έκλεψαν 45.000 ευρώ και κοσμήματα

Κρήτη: Ληστεία μαμούθ σε σπίτι ιδιοκτήτριας μπαρ – Έκλεψαν 45.000 ευρώ και κοσμήματα

Η γυναίκα, ιδιοκτήτρια μπαρ στο Ηράκλειο Κρήτης, είχε δώσει δουλειά και στέγη σε μία 29χρονη από το Λίβανο, η οποία και οργάνωσε τη ληστεία.

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για την 29χρονη Ρόζα και τον 45χρονο Μαροκινό φίλο της, που φαίνεται ότι είναι εκείνοι που οργάνωσαν τη ληστεία στο σπίτι ιδιοκτήτριας μπαρ στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου εργαζόταν η 29χρονη από το Λίβανο, από όπου έκλεψαν 45.000 ευρώ και κοσμήματα άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

Στην ληστεία, σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, συμμετείχαν συνολικά τέσσερα άτομα και έχουν ήδη συλληφθεί τα δύο, τα οποία απολογήθηκαν την Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.

Ένας 45χρονος Μαροκινός προφυλακίστηκε, ενώ ο 39χρονος συνεργός της σπείρας αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο και οι δύο οδηγήθηκαν στη φυλακή καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος είχε σε βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, ενώ ο 39χρονος είχε επιχειρήσει να περάσει ναρκωτικές ουσίες από τα κρατητήρια.

Της έδωσε δουλειά και στέγη

Το ζευγάρι, που διαφεύγει της σύλληψης και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, φαίνεται πως ήταν εκείνο που οργάνωσε την κλοπή.

Όπως έγραψε το cretapost, όλα συνέβησαν όταν η ιδιοκτήτρια γνωστού μπαρ στα δυτικά προάστια είχε προσλάβει στην επιχείρησή της την 29χρονη, μητέρα τριών παιδιών, από το Λίβανο.

Μάλιστα, την είχε συμπαθήσει, γι’ αυτό και της είχε παραχωρήσει μία γκαρσονιέρα για να μένει στο υπόγειο της μονοκατοικίας της.

Η 29χρονη έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού στους τρεις Μαροκινούς και εκείνοι μπήκαν στο σπίτι και το «άδειασαν».

Μία ημέρα μετά την κλοπή, μάλιστα, ισχυρίστηκε στην επιχειρηματία κλαίγοντας ότι έπρεπε να φύγει επειγόντως, για προσωπικά θέματα που είχαν προκύψει.

Λίγες ημέρες μετά, η ιδιοκτήτρια του μπαρ αντιλήφθηκε την κλοπή και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Μετά από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, οι δράστες της κλοπής ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο οι δύο Μαροκινοί, ο 45χρονος και ο 39χρονος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κοσμημάτων και ελάχιστα χρήματα.

Η 29χρονη μαζί με τον άλλο 45χρονο, με τον οποίο διατηρούσε σχέση, έχουν εξαφανιστεί και αναζητούνται.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024