Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο για το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη αποκάλυψε ο Τάσος Μπιρσίμ

Το παρασκήνιο για το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη αποκάλυψε ο Τάσος Μπιρσίμ

Ο επί χρόνια συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε τι συνέβη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά την επιστροφή από το Λονδίνο.

Λεπτομέρειες από τη συνεργασία του με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου μοιράστηκε ο σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ, προχωρώντας μάλιστα και σε μερικές αποκαλύψεις.

Όπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή VΙΝΥΛΙΟ που έκανε αφιέρωμα στο ΠΑΣΟΚ, ο πολύπειρος σκηνοθέτης που ταύτισε το όνομά του με την σκηνοθετική επιμέλεια των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ, υπήρχε πάντα αρκετός κόσμος στις ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ σημείωσε ότι είχαν μεταξύ του πέντε κώδικες για να μπορούν να συνεννοούνται για τα πλάνα που έπρεπε να γίνουν χωρίς να τους αντιλαμβάνεται κανείς.

Το ιστορικό νεύμα

Ο Τάσος Μπιρσίμ αποκάλυψε και το παρασκήνιο για το περίφημο νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου προς τη Δήμητρα Λιάνη, με την οποία ήταν ζευγάρι.

Πρόκειται για το νεύμα που έγραψε ιστορία, με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου κάλεσε τη μνηστή του να τον συνοδεύσει στην έξοδό του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

«Θα σας πω, μπορώ να το πω πια. Περπατούσαμε στο σαλόνι και κάποια στιγμή, όπως είχα τον Ανδρέα Παπανδρέου αγκαζέ και περπατούσαμε, μου είπε ότι θα έρθει και η Δήμητρα. Εγώ βέβαια, μάλλον, άσπρισα. Με είδε που άλλαξα χρώμα και μου λέει «μην ανησυχείς»» ανέφερε ο κ. Μπιρσίμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε από το Λονδίνο όπου είχε βρεθεί για επέμβαση στις 22 Οκτωβρίου 1988, με χιλιάδες κόσμου να τον περιμένει στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθεί.

Όπως τόνισε ο συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν θα μπορούσε να μην συμφωνήσει με αυτό που του είπε, ωστόσο του έδωσε μια καθοριστική -για την εξέλιξη της ιστορίας- συμβουλή.

«Ναι, να έρθει και η κυρία Δήμητρα αλλά να αφήσετε λίγο χρόνο γιατί θα έχουμε πολύ κόσμο στο Ελληνικό που θα γινόταν τότε η υποδοχή» συμπλήρωσε ο Τάσος Μπιρσίμ.

«Γι’ αυτό και καθυστέρησε να έρθει η Δήμητρα» συμπλήρωσε ο Τάσος Μπιρσίμ, αναφερόμενος στο περίφημο νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη στη σκάλα του αεροσκάφους, με το κοινό στην πίστα του αεροδρομίου να φωνάζει το όνομα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Περίμενα το σήμα του»

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο γεγονός που συνέβη στο Ελληνικό είχε μιλήσει και η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη κίνηση του Ανδρέα Παπανδρέου άλλαξε τη σχέση τους.

«Ήταν μια πολύ γενναία και μεγαλειώδης κίνηση. Μια κίνηση που άλλαξε τον ρουν της ιστορίας σε ό,τι αφορούσε τη σχέση μας. Μου είχε πει ότι θα βγει να χαιρετήσει και να περιμένω το σήμα του. Φαντάστηκα ότι θα ήταν κάτι διακριτικό και όχι ότι θα γυρίσει και θα κάνει αυτή την κίνηση. Δεν φοβήθηκε ποτέ. Ο άνθρωπος που φτάνει κοντά στον θάνατο βλέπει τα πράγματα αλλιώς» ανέφερε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024