H Α110 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017 και παρόλο που έχει ανανεωθεί αυξάνοντας την ισχύ του κινητήρα των 1,8 λίτρων αλλά και έχει αποκτήσει πολυάριθμες ειδικές και μη εκδόσεις, επί της ουσίας παραμένει αναλλοίωτη σε σχέση με το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε πριν περίπου πέντε χρόνια.

Σε μια ασυνήθιστη απόφαση αν και όχι για sportscar, ο Laurent Rossi, επικεφαλής της Alpine ανακοίνωσε ότι η A110 θα συνεχίσει να ζει ανάμεσά μας έως το 2026 οπότε και θα αντικατασταθεί από ένα νέο μοντέλο το οποίο εξελίσσεται σε συνεργασία με την Lotus.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της Alpine, όπως δήλωσε το στέλεχος της Renault, είναι η δημοτικότητα του μοντέλου καθώς όπως ο ίδιος είπε: «Βρισκόμαστε στην πέμπτη χρονιά του project και αναμενόμενα θα περιμέναμε μια κάμψη, ωστόσο οι πωλήσεις αυξάνονται».

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία οι πωλήσεις της A110 αυξήθηκαν κατά 33% το 2022, αθροίζοντας σε 3.546 μονάδες με την Ευρώπη να απορροφά την πλειονότητα της παραγωγής, ενώ όπως αποκάλυψε ο L. Rossi, και το 2023 προδιαγράφεται ανάλογο σε επίπεδο ζήτησης.

«Θα παρατείνουμε την ζωή της τρέχουσας A110 όσο το δυνατόν περισσότερο προκειμένου να επιτύχουμε την απόσβεση της επένδυσης αλλά και να εκμεταλλευτούμε την επιτυχία της όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο L. Rossi, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι οι πωλήσεις του sportscar έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της γαλλικής φίρμας.