Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Ζόμερ, η Γκλάνμπαχ και οι… Ελβετοί

O Ζόμερ, η Γκλάνμπαχ και οι… Ελβετοί

Τι άλλα deals με Ελβετούς έκαναν τα Πουλάρια που πάντα γέμιζαν τα ταμεία και προτιμούσαν να μην κοιτούν την ακριβή γερμανική αγορά; 

Ποια ομάδα στην Ευρώπη έχει την τάση να προχωρά σε αγοραπωλησίες με Ελβετούς ποδοσφαιριστές ή προπονητές; Δεν είναι… βουνό. Όχι όμως και ευκολάκι. Η Γκλάντμπαχ. Ναι, η πάλαι ποτέ πανίσχυρη γερμανική ομάδα της δεκαετίας του ’70, εποχή που έφτασε και σε ευρωπαϊκές κορυφές. Τώρα, αρκείται να ψωνίζει Ελβετούς με θαυμαστή συχνότητα και παράλληλα να τους πουλά σε ανώτερου επιπέδου ομάδες και έχοντας ανεβάσει κατά πολύ την τιμή τους. Αυτό θα πει «στρατηγική επενδύσεων και κέρδους»!

Όλα τα ανωτέρω ήρθαν στο νου μετά τη συμφωνία μετακίνησης του Ελβετού πορτιέρο Γιαν Ζόμερ στη Μπάγερν. Προέκυψε ο τραυματισμός του Νοϊερ στους Βαυαρούς, η ανάγκη για «άσο» υπήρξε επιτακτική, οπότε ο Ζόμερ βαδίζοντας στα 35 του χρόνια και ύστερα από εννιά χρόνια στη Γκλάνμπαχ αποχωρεί.

Τι άλλα deals με Ελβετούς έκαναν τα Πουλάρια που πάντα γέμιζαν τα ταμεία και προτιμούσαν να μην κοιτούν την ακριβή γερμανική αγορά;

Λουσιέν Φαβρ. Ελβετός προπονητής που εργάστηκε στο Μενχενγκλάντμπαχ από το 2011 έως το 2015. Εφτιαξε το όνομά του, μετά πήγε στη Νις και το ’18 έκανε άλμα καριέρας για τη Ντόρτμουντ, χωρίς να του βγει στο 100%.

Γιόζιπ Ντρμιτς. Σέντερ φορ όχι ιδιαίτερα τεχνίτης, ικανός όμως να βάζει γκολ. Δεν έκανε μπαμ και το ’19 επέλεξε τη Νόριτς ως επόμενο σταθμό καριέρας.

Νίκο Ελβέντι. Στα 27 του βαδίζει αυτός ο κεντρικός μπακ και είναι στη Γκλάνμπαχ από το 2015, καταγράφοντας πάνω από 200 συμμετοχές. Είναι βέβαιο πως στο κάδρο για την επόμενη παραχώρηση, ο Ελβέντι πρώτος πρώτος παίρνει θέση!

Γκρανίτ Τσάκα. Ξεχωρίζει με τη φανέλα της Αρσεναλ. Κανονιέρης πλέον ο ηλικίας 30 ετών μέσος,  αλλά από το 2012 έως το 2016 φορούσε τα πράσινα. Ανέβηκε, ασφαλώς,  επίπεδο πηγαίνοντας στην Πρέμιερ Λιγκ και το Λονδίνο.

Ντένις Ζακάρια. Ο υψηλόσωμος (1.91)  box to box μέσος βρέθηκε από το ’17 μέχρι το ’22 στη Γκλάντμπαχ. Κανείς δεν του έκλεισε την πόρτα, παραχωρήθηκε στη Γιουβέντουτς, δυσκολεύεται όμως στη Γηραιά Κυρία και έτσι δοκιμάζει (ως δανεικός ) την τύχη του στην Τσέλσι.

Μπριλ Εμπολό. Στο πρόσφατο Μουντιάλ άρεσε με τη φανέλα της εθνικής Ελβετίας. Εχει ρίζες από το Καμερούν και την τριετία ’19 έως ’22 φόρτωνε γκολ τις εστίες παίζοντας στο Μπουρούσια Παρκ.  Το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε στη Μονακό.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024