Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπάει την πόρτα του Facebook  για να επιστρέψει

Ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπάει την πόρτα του Facebook  για να επιστρέψει

Η άρση του μπλόκου θα ήταν «σημαντικό εργαλείο» για την προεκλογική εκστρατεία του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί πλέον να σνομπάρει το Twitter, κάποτε αγαπημένο του μέσο, θέλει όμως να επιστρέψει στο Facebook ενόψει προεκλογικής προστασίας.

Το γραφείο του τέως προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται σε επαφή με την Meta Platforms για ενδεχόμενη άρση του μπλόκου που του υποβλήθηκε πριν από δύο χρόνια για υποκίνηση βίας.

«Τους μιλάμε, θα δούμε πώς θα προχωρήσει» δήλωσε ο Τραμπ στο Fox News Digital.

«Μας χρειάζονται περισσότερο από ό,τι τους χρειαζόμαστε εμείς» υποστήριξε. Πρόσθεσε μάλιστα πως το Facebook «έχασε 700 δισεκατομμύρια δολάρια» αφότου εκδιώχθηκε από την πλαφόρμα».

Η Meta, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικών μέσων στον κόσμο, πρόκειται να ανακοινώσει εντός του μήνα την απόφασή της για τον Τραμπ, ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο Τραμπ είχε εκδιωχθεί από όλες τις μεγάλες πλατφόρμες λόγω των εμπρηστικών, αστήρικτων ισχυρισμών του για νοθεία στις εκλογές του 2020. Οι δηλώσεις του υποκίνησαν την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

Το Twitter ήρε το μπλόκο τον περασμένο Νοέμβριο, όμως ο Τραμπ δήλωσε πως «δεν ενδιαφέρεται» και ότι προτιμά το δικό του μέσο δικτύωσης, Truth Social.

Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος του επιτελείου Τραμπ δήλωσε στο Fox ότι η παρουσία του στο Facebook «θα είναι σημαντικό εργαλείο για να απευθυνθούμε στους ψηφοφόρους».

Το ανεξάρτητο συμβούλιο εποπτείας της Meta έκρινε το 2021 δικαιολογημένη την αναστολή του λογαριασμού του Τραμπ, εξέφρασε όμως επιφυλάξεις για τον μόνιμο χαρακτήρα του μέτρου. Απαντώντας, η Meta δεσμεύτηκε να εξετάσει την αναστολή δύο χρόνια μετά την επιβολή της.

Όπως ανέφερε τότε ο αντιπρόεδρος Διεθνών Υποθέσεων της Meta, Νικ Κλεγκ, «εάν διαπιστώσουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλειας θα παρατείνουμε τον περιορισμό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θα συνεχίσουμε να επαναξιολογούμε την κατάσταση μέχρι ο κίνδυνος να υποχωρήσει».

Sports in

Απίστευτες «μπηχτές» του Μπράουν για τον Παναθηναϊκό: «Είναι δειλοί, ασχολούνται μόνο με τους διαιτητές…»

Ο Λορέντζο Μπράουν δεν κρατήθηκε και άφησε αιχμές για τον Παναθηναϊκό και όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024