Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσχάτο: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον απαγχονισμό του 50χρονου - «Υπάρχουν βίντεο που βοηθούν την 47χρονη»

Μοσχάτο: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον απαγχονισμό του 50χρονου – «Υπάρχουν βίντεο που βοηθούν την 47χρονη»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 50χρονου μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, πήρε η 47χρονη για τον θάνατο του 50χρονου ασφαλιστή στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου.

Η δικηγόρος της 47χρονης, κ. Κατερίνα Τσιώνα, μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε πως «βρισκόμαστε σε μια τραγική ιστορία και από τις πρωτοφανείς και για τα ποινικά χρονικά. Γιατί όντως εδώ δεν μιλάμε για μία δολοφονία, μιλάμε για μία αυτοκτονία. Η εντολέας μου από την πρώτη στιγμή περιέγραψε ό, τι συνέβη, έχει επιβεβαιωθεί πλήρως και από τα ευρήματα. Προσπάθησε να αποτρέψει το τέλος και να αποτρέψει και τον θάνατο τον οποίο είχε προαποφασίσει ο θανών».

«Υπάρχουν βίντεο μέσα από το διαμέρισμα»

Η δικηγόρος της 47χρονης ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν βίντεο τα οποία είναι μέσα από το διαμέρισμα τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία, κι έχουν τραβηχτεί από το κινητό της κατηγορούμενης.

«Αυτά τα βίντεο βοηθούν την κατηγορούμενη. Υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση η οποία επιβεβαιώνει τον απαγχονισμό και το τι συνέβη μέσα στο διαμέρισμα όμως αυτή τη στιγμή το γνωρίζει μόνο η κατηγορούμενη. Ευτυχώς έρχονται κάποια βίντεο τα οποία βοηθούν και επικυρώνουν τη θέση της ότι δεν είναι εκείνη υπεύθυνη για τον θάνατο του».

Όσο για τα άλλα βίντεο η δικηγόρος της υποστήριξε ότι «Υπάρχει ένα βίντεο που τραβήχτηκε εκείνη τη στιγμή κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους για τα χρήματα και υπάρχει και ένα άλλο βίντεο που υπάρχει στο κινητό της από αυτό το δραματικό περιστατικό».

Η δικηγόρος της 47χρονης ανέφερε ακόμα ότι η γυναίκα είχε πάει μόνη στο διαμέρισμα και είχε μόνο τα κλειδιά της. «Ένας άνθρωπος ο οποίος θέλει να πάρει τα χρήματά του, δεν έχει κάποιον λόγο να σκοτώσει. Στην πραγματικότητα θέλει να πάρει τα χρήματα» τόνισε η κ. Τσιώνα.

«Του είχαν δώσει 200.000 ευρώ»

«Ο 50χρονος είχε λάβει από εκείνη και από συγγενικά της πρόσωπα όλα αυτά τα χρόνια, περίπου 10, χρήματα για επενδυτικούς λόγους και θα τους τα απέδιδε. Το συνολικό ποσό είναι 200.000 ευρώ από εκείνη και συγγενικά της πρόσωπα. Και από τα παιδιά της είχε λάβει χρήματα και είναι πάρα πολύ εξαπατημένοι. Τα πρόσωπα τα οποία έχουν εξαπατηθεί έχει υποβάλει μήνυση. Έγιναν περιστατικά στην επιχείρηση του θανόντος, για αυτό ο θανών ήταν σε πάρα πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και αυτό προκύπτει από τα βίντεο».

«Δεν είχε κανέναν σκοπό να τον σκοτώσει»

Τέλος είπε ότι «οι συνθήκες που έφτασε μέχρι τον απαγχονισμό είναι συγκεκριμένες, έχουν καταγραφεί και θα τα πει και ενώπιον του ανακριτή. Προσπαθεί να αποτρέψει να επέλθει το μοιραίο. Αυτό που δεν έχει φωτιστεί είναι ότι δεν είχε κανένα σκοπό να τον σκοτώσει. Εκείνη ήθελε να μάθει απλά πού είναι τα χρήματα, γιατί εκείνος της είπε ότι τα χρήματα υπάρχουν».

Αναπάντητα ερωτήματα

Παρ’ όλα αυτά ακόμα υπάρχουν ακόμα αρκετά αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με την υπόθεση, στα οποία οι αρχές θα κληθούν να αναζητήσουν απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, η 47χρονη έχει υποστηρίξει πως ο 50χρονος ο ίδιος αυτοκτόνησε διά απαγχονισμού με ζώνη. Ωστόσο προκύπτει το ερώτημα του πως κατάφερε να σηκωθεί, να δέσει τη ζώνη και να αυτοκτονήσει, αφού είχε πολλαπλά χτυπήματα και κατάγματα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, επειδή χρωστούσε πολλά λεφτά (και στην 47χρονη), λίγες μέρες πριν άνθρωποι στους οποίους χρωστούσε τον ξυλοκόπησαν άγρια. Είχε περίπου 10 κατάγματα και στα πλευρά, αριστερά και δεξιά, 4 εκχυμώσεις σε κεφάλι και μύτη, μια εκχυμωση στον βραχίονα (που δείχνει στάση άμυνας). Είχε επίσης χτυπήματα κάτω από τον ώμο, τα οποία δείχνουν πως ήταν μέχρι και 15 ημερών.

Ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί ερωτήματα, είναι πως ο 50χρονος δε βρέθηκε πλήρως αιωρούμενος, αλλά το ένα του πόδι φαίνεται πως ακουμπούσε σχεδόν στο έδαφος.

Υπήρχε συμμέτοχος;

Για το θέμα μίλησε και ο κ. Γ. Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, λέγοντας ότι είναι κομβικό σημείο αν είχε προαποφασίσει το θύμα να αυτοκτονήσει και η φερόμενη ως δράστης του έδωσε συνδρομή ή του προκάλεσε την απόφαση, οπότε μιλάμε για συμμετοχή σε αυτοκτονία που είναι πλημμέλημα, τιμωρείται με φυλάκιση ή αν αυτή προκάλεσε το δυσάρεστο αυτό γεγονός με πρόθεση αν κλώτσησε το καρεκλάκι και από αυτό επήλθε ο θάνατος μέσω του βρόγχου που είχε φτιάξει το θύμα».

Και συνέχισε: «Αυτό που εξετάζει η αστυνομία είναι αν υπήρχε συμμέτοχος, που ότι φαίνεται δεν υπήρχε γιατί έχουν καταγραφεί σε κάμερες κάποιες κινήσεις που έκανε η φερόμενη ως δράστης. Προσπαθούσε να βρει το σπίτι του συγκεκριμένου θύματος. Οι φωνές που ακούστηκαν ήταν από έναν άντρα και μια γυναίκα από ό, τι λένε οι περίοικοι, οπότε φαίνεται δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο εκεί, αλλά αυτό θα φανεί από τα αποδεικτικά μέσα, περιμένουμε DNA κι άλλα στοιχεία από τις κάμερες. Πάντως, από ό, τι είπε η φερόμενη ως δράστης ο 50χρονος είχε ο ίδιος τοποθετήσει τη ζώνη στο μονόζυγο και είπε στην κατηγορούμενη ότι εγώ θέλω να αυτοκτονήσω».

Η δικηγόρος κ. Εβίτα Βαρελά είπε ότι φως στην υπόθεση, όπως κάθε φορά, θα δείξει η ιατροδικαστική έκθεση που μπορεί να δείξει εάν τυχόν ο θάνατος έχει προηγηθεί από τη στιγμή του απαγχονισμού με αυτοσχέδιο βρόγχο. Αφετέρου η τοξικολογική εξέταση μπορεί να δείξει αν τυχόν έχει καμφθεί η αντίσταση του θύματος, αν τυχόν είχε γίνει χρήση κάποιων ναρκωτικών ουσιών. «Θεωρώ ότι επειδή θα διαλευκανθεί αν τυχόν χρωστούσε χρήματα και τι ποσά χρωστούσε, συνεπώς και σε μια υπερασπιστική γραμμή θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο δράστης οδηγήθηκε στην πράξη από την ανάρμοστη συμπεριφορά του παθόντος, είτε από οργή και θλίψη που ένιωσε επειδή είχε προηγηθεί κάποιο αδίκημα εις βάρος του. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να προσμετράται και να τίθεται σε μια ζυγαριά, όπως είναι τα οικονομικά χρέη».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024