Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι μικροί ανασταίνουν την Μπάρτσα

Οι μικροί ανασταίνουν την Μπάρτσα

Γκάβι και Πέδρι είναι οι νέοι μαέστροι των Καταλανών και μαζί με τους Μπαλντέ, Αραούχο και Κουντέ εντυπωσιάζουν τους πάντες – και κυρίως τον Τσάβι

Aπό το Σούπερ Καπ ξεκίνησε ο μεγάλος αγωνιστικός κατήφορος της Μπαρτσελόνα, από την ίδια διοργάνωση αρχίζει η νέα εποχή.

Στις 9 Ιανουαρίου 2020 η Μπαρτσελόνα γνωρίζει την ήττα με 3-2 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Χαρακτηρίστηκε «αναπάντεχη» γιατί οι Μπλαουγκράνα ήταν μπροστά στο σκορ αλλά δέχτηκαν δύο γκολ στα εννέα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 13 Ιανουαρίου, η Μπαρτσελόνα απέλυσε τον Ερνέστο Βαλβέρε και τον αντικατέστησε με τον πρώην προπονητή της Μπέτις, Κίκε Σετιέν. Η υπογραφή σε μια καταδικαστική απόφαση.

Από την ομάδα που είχε αγωνιστεί τότε στην Τζέντα στην οποία έκαναν κουμάντο οι Μέσι, Πικέ, Σουάρες και Γκριεζμάν έχουν μείνει μόνο ο Μπουσκέτς, ο Ζόρντι Αλμπα, ο Σέρτζι Ρομπέρτο, ο Ντε Γιονγκ και ο Φάτι.

Ο Πέδρι ήρθε στο Καμπ Νου το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, ο Γκάβι έπαιρνε ακόμα μαθήματα στη Μασία μαζί με τον Μπαλντέ. Η ποδοσφαιρική μοίρα έφερε τους τρεις πιτσιρικάδες κάτω από την ίδια στέγη στην πιο δύσκολη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της Μπάρτσα.

Οι δυσκολίες ωστόσο αποτελούν τη μήτρα του κλέους. «Ο Γκάβι έφαγε τη Ρεάλ Μαδρίτης», ήταν ο τίτλος ενός σχολίου που δημοσιεύτηκε χθες στη «Μάρκα». Μόλις 18 ετών και 163 ημερών και έπαιζε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης σαν να έκανε προπόνηση με τους φίλους του στη Μασία.

Η κάμερα του Movistar συνέλαβε τον Ντάνι Θεμπάγιος να προσπαθεί να σταματήσει τον πιτσιρικά τραβώντας του τα μαλλιά.

Ο Τσάβι δήλωνε άφωνος. Μόνο ο Κρόιφ πριν από 49 χρόνια είχε μοιράσει δύο ασίστ και σημείωσε γκολ σε clasico. Και δεν ήταν 18 αλλά 27 χρόνων με τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών στην πλάτη και έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Επηρεάζει την ομάδα και είναι μόλις 18 ετών. Η καρδιά που βάζει είναι απίστευτη. Ο Γκάβι είναι ένα παιδί που μας ενθουσιάζει όλους. Εχει έμφυτη την ηγεσία μέσα του. Δεν κουράζομαι ποτέ να τον επαινώ. Αυτό το παιδί δεν έχει όρια», έλεγε ο Τσάβι μετά τη νίκη επί της Ρεάλ, ενώ ο αρχηγός Μπουσκέτς τον χαρακτήρισε «ανταγωνιστικό θηρίο».

Η Μπαρτσελόνα μοιάζει με ομάδα στην οποία οι νεαροί παίκτες της βρίσκουν σιγά σιγά τη θέση τους στη μεγάλη εικόνα. Δίπλα στον Γκάβι είναι ο Πέδρι. Πολλοί τους συγκρίνουν με τους Τσάβι και Ινιέστα στα πρώτα τους βήματα. Ο Τσάβι έλεγε τον Οκτώβριο πως οι δύο νεαροί είναι πολύ ανώτεροί τους σε σχέση με ό,τι ήταν αυτοί στην ίδια ηλικία.

Στον πυρήνα της νέας εποχής βρίσκονται ακόμα ο Μπαλντέ για τον οποίον ο Τσάβι λέει πως η Μπάρτσα έχει βρει έναν full back για τα επόμενα 15 χρόνια. Επίσης ο Αραούχο και ο Κουντέ που θυμίζουν το δίδυμο Πουγιόλ – Πικέ που αποτελούσε τοίχο για κάθε αντίπαλο επιθετικό.

Το σημαντικότερο που κέρδισε η Μπάρτσα από τη νίκη στο Σούπερ Καπ με την εμφατική εμφάνιση στο clasico είναι η ηρεμία αλλά και η αυτοπεποίθηση. Εκανε τους νεαρούς να πιστέψουν πως μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς τον Μέσι. «Μετά τη φυγή του Μέσι είχαμε δύσκολες στιγμές αλλά τώρα έχουμε δημιουργήσει ομάδα. Και ελπίζω πως αυτός είναι ο πρώτος από πολλούς τίτλους που θα ακολουθήσουν», τόνισε ο Τσάβι.

Ηταν τόσο αισθητή η αγωνιστική διαφορά των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ώστε ο Τύπος έγραψε για διασυρμό, έναν χαρακτηρισμό που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Κάρλο Αντσελότι.

«Είναι ασέβεια να λένε κάτι τέτοιο. Χάσαμε από την Μπάρτσα, τους νικήσαμε στο πρωτάθλημα. Επαιξαν καλύτερα και άξιζαν τη νίκη, τέλος», είπε ο Ιταλός που μέχρι την Κυριακή μετρούσε έντεκα συνεχόμενους νικηφόρους τελικούς από το 2010.

Η μάχη μεταφέρεται τώρα στη Λα Λίγκα, εκεί όπου η Μπάρτσα έχει προβάδισμα τριών βαθμών από τη Βασίλισσα και την επόμενη Κυριακή μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς οι Μπλαουγκράνα υποδέχονται τη Χετάφε ενώ η Ρεάλ ταξιδεύει στο Μπιλμπάο για να αντιμετωπίσει την Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024