Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Επιδαύρου τίμησε την 201η επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης

Ο Δήμος Επιδαύρου τίμησε την 201η επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης

Ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Επιδαύρου οι εορταστικές εκδηλώσεις της 201ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης με πλήθος κόσμου να συμμετάσχει στο Εθνικό γεγονός.

Ο Δήμος Επιδαύρου τίμησε για μια ακόμη χρονιά το μεγάλο Εθνικό γεγονός της Α’ Εθνοσυνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Επίδαυρο πριν από 201 χρόνια.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου με την ομιλία του καθηγητή Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνο Λαζαράρου με θέμα  «Σκέψεις για το Σύνταγμα της Επιδαύρου». Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η συμβολική ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στο συνεδριακό κέντρο της Νέας Επιδαύρου και το απόγευμα της ίδια ημέρας ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής φιλοσοφίας Δικαίου και θεωρίας Θεσμών, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα τη συμβολή του Βιτσέντζο Γκαλίνα στη συγγραφή του Συντάγματος της Επιδαύρου.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν Ευαγγελιστρίας και οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στην πλατεία της Α΄Εθνοσυνέλευσης όπου και έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της αναθηματικής Στήλης, η κατάθεση στεφανιών και η επίσκεψη στην μόνιμη έκθεση του ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης και όσοι εργάστηκαν προκειμένου να διατηρηθεί στην μνήμη όλων το σπουδαίο αυτό Εθνικό γεγονός, δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των εκπροσώπων της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις εκδηλώσεις και τον συμβολισμό αυτών.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024