Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Erchana Murray-Bartlett: Έκανε κάθε μέρα έναν μαραθώνιο και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ

Erchana Murray-Bartlett: Έκανε κάθε μέρα έναν μαραθώνιο και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ

Η 32χρονη Erchana Murray-Bartlett έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ. Έκανε κάθε μέρα και έναν μαραθώνιο και διέσχισε την Αυστραλία.

Ήταν πριν από πέντε μήνες που η μαραθωνοδρόμος Erchana Murray-Bartlett έφτασε από την κορυφή της Αυστραλίας στο νότιο άκρο της. Η 32χρονη Erchana Murray-Bartlett ολοκλήρωσε τη Δευτέρα το ταξίδι της. «Δεν θέλω αυτό να τελειώσει» δήλωνε χαρακτηριστικά η 32χρονη δρομέας.

Ένα ταξίδι 6.300 χιλιομέτρων. Ένας μαραθώνιος κάθε μέρα για 150 ημέρες. Η προσπάθεια της Erchana Murray-Bartlett, σύμφωνα με το BBC, αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τους περισσότερους συνεχόμενους μαραθώνιους από μία γυναίκα. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Kate Jayden, που ολοκλήρωσε 106 μαραθώνιος σε αντίστοιχες ημέρες.

Η Erchana Murray-Bartlett συγκέντρωσε συνολικά 64.000 ευρώ στην προσπάθεια της. Τα χρήματα θα δοθούν στο ίδρυμα Wilderness Charity. Ένα ίδρυμα που παλεύει για τη σωτηρία της χλωρίδας και της πανίδας της Αυστραλίας, μία από τις πιο πλούσιες βιοκοινότητές του κόσμου.

Το όνειρο ζωής της Erchana Murray-Bartlett

Η Erchana Murray-Bartlett τρέχει επαγγελματικά εδώ και χρόνια, αλλά αφού έχασε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επικεντρώθηκε σε ένα άλλο όνειρο ζωής.

Ο λόγος που επέλεξε να τρέξει σε όλη την χώρα της Αυστραλίας ήταν επειδή ήθελε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στο θέμα της κρίσης που περνάει η χώρα, όσον αφορά την εξαφάνιση των φυτών και των ζωών που «κατοικούν» σε ολόκληρη την χώρα.

Στην αρχή αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες καθώς τις πρώτες τρεις εβδομάδες είχε τρεις τραυματισμούς. Ωστόσο, το σώμα της στη συνέχεια άρχισε να ανταπεξέρχεται ,καθώς διέσχιζε την Αυστραλία μέσα από τροπικά δάση, χωματόδρομους και αυτοκινητόδρομους. Κατανάλωνε 5.000 και 6.000 θερμίδες την ημέρα, τρεις φορές τον μέσο όρο για γυναίκες της ηλικίας της. Έχανε όμως κιλά.

Μερικές φορές έτρεχε σε καταρρακτώδη βροχή, άλλες φορές σε ζέστη άνω των 35 βαθμών Κελσίου. Επίσης, αντιμετώπισε πολλά εγκαύματα από τον ήλιο, αλλά και πολλούς πόνους σε ολόκληρο το σώμα της. «Είναι συντριπτικό, είμαι τόσο ενθουσιασμένη», είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αφού διέσχισε τη γραμμή τερματισμού στη Μελβούρνη.

«Πιστεύω ότι θα είναι μια μεγάλη βραδιά εορτασμών – ούτως ή άλλως, ένα μεγάλο δίωρο μέχρι να με πάρει ο ύπνος» κατέληξε.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024