Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Ηλιόπουλος για Πέτρο Φιλιππίδη: «Δεν μπορώ να νιώσω δικαίωση για έναν άνθρωπο που βασανίζεται»

Γιώργος Ηλιόπουλος για Πέτρο Φιλιππίδη: «Δεν μπορώ να νιώσω δικαίωση για έναν άνθρωπο που βασανίζεται»

«Μόνο στενοχώρια και θλίψη νιώθω»

Για όλους και για όλα μίλησε στους δημοσιογράφους ο γνωστός ηθοποιός, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Ο ηθοποιός μίλησε για την πρόταση που δέχθηκε για τηλεπαιχνίδι μετά τις Άγριες Μέλισσες, καθώς και για το πως νιώθει για την πρόταση του εισαγγελέα για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Ξαφνικά με τις Μέλισσες ο κόσμος έδειξε την τεράστια αγάπη του προς εμάς και την προτίμησή του και θα πρέπει να το ανταποδώσεις κι όχι να το δεις σαν ευκαιρία για να το αρπάξεις για να ανέβεις πιο ψηλά. Είναι καλύτερο να το γυρίσεις πίσω στον κόσμο γιατί αυτά είναι αμφίδρομα. Ήταν μια πρόταση με πολλά λεφτά, αλλά πολλοί θα απογοητεύονταν» είπε αρχικά ο Γιώργος Ηλιόπουλος.

«Δεν μπορώ να νιώσω δικαίωση για έναν άνθρωπο που βασανίζεται»

«Εγώ δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή. Ζούμε σε μια κοινωνία που έχουμε εμπιστευτεί στους δικαστές να κρίνουν πράγματα για τα οποία εμείς δεν έχουμε τα στοιχεία, την εκπαίδευση και την ικανότητα να κρίνουμε τι είναι σωστό και λάθος. Δεν μπορώ να νιώσω δικαίωση για έναν άνθρωπο που βασανίζεται. Τι δικαίωση να νιώσω; Μόνο στενοχώρια και θλίψη νιώθω» πρόσθεσε ο Γιώργος Ηλιόπουλος.

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης;

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Στέλλας Στόγια, να κριθεί αθώος για τον βιασμό που κατηγορούνταν και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι πολύ πιθανό να βρεθεί εκτός φυλακής μετά την ανακοίνωση των ποινών του, εφόσον το δικαστήριο υιοθετήσει αυτή την πρόταση.

Αναφορικά με το αν θα επιστρέψει στη φυλακή, μετά την ανακοίνωση της ποινής του, ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης -μιλώντας στο Star- εξήγησε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.

«Θεωρώ ότι είναι σχεδόν βέβαιη η αναστολή. Ήδη έχει πειστεί το δικαστήριο ότι δεν είναι επικίνδυνος και έχει απομακρυνθεί από τον φυσικό χώρο που έχουν διαπραχθεί τα καταγγελλόμενα, πρέπει να χορηγηθεί αναστολή» εξήγησε.

«Οι ποινικές δίκες είναι το βασίλειο της λογικής. Εφόσον μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αυτός ο άνθρωπος έχει κριθεί ότι δεν είναι επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια εγκλήματα και δεδομένου ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έχουν συμβεί σε πολύ διαφορετικό χρονικό πλαίσιο και δεύτερον και κυριότερο ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει απομακρυνθεί από τον χώρο του θεάτρου, νομίζω ότι θα ήταν παράλογο να μην χορηγηθεί αναστολή σε αυτό το στάδιο» κατέληξε.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024