Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έργα και ημέρες του Τάκη Θεοδωρικάκου Νο 2

Έργα και ημέρες του Τάκη Θεοδωρικάκου Νο 2

Οι αποκαλύψεις και τα νέα ερωτήματα για τον επικεφαλής της Κατεχάκη από στοιχεία των αρχών ασφαλείας - Οι προεκλογικές εκδηλώσεις σε νυκτερινά κέντρα και ο κύκλος των συμφερόντων - Σε 195 ανέρχεται ο «στρατός» των αστυνομικών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Νέα ερωτήματα για τα προεκλογικά «σουαρέ» του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου σε μεγάλα νυκτερινά κέντρα των νοτίων προαστίων, όπως και για τις επαφές που διατηρεί με ιδιώτες και πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτουν από σειρά στοιχείων και μαρτυριών που παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής».

Με κύριο στόχο πολλών όψιμων υποστηρικτών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να φαίνεται ότι είναι και η προώθηση προσώπων της δικής τους επιλογής σε κρίσιμες – από διάφορες απόψεις – υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι 195 φρουροί και οι… μπογιές

Ισως δεν θεωρείται τυχαίο ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο φορέα που σχετίζεται με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκαν πρόσφατα πρόσωπα επιλογής των «φίλων» του κ. Θεοδωρικάκου που τον υποβοηθούν στην προεκλογική καμπάνια του και στη «στέγαση» των προεκλογικών εκδηλώσεών του.

Και όλα αυτά όταν αποκαλύπτεται ότι ο αριθμός των φρουρών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ανέρχεται στους… 195! Με τον πολιτικό προϊστάμενο της λεωφόρου Κατεχάκη να επιχειρεί να δικαιολογήσει αυτόν τον «στρατό» της φρούρησής του με επίκληση ότι κάτι παρεμφερές συνέβαινε και στο παρελθόν, κάτι που φαίνεται να αφορά τον προκάτοχο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και μόνο, αφού οι φρουρήσεις άλλων υπουργών ήταν κατά 60%-80% μικρότερες.

Ωστόσο κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι ακριβές (η φρουρά του κ. Θεοδωρικάκου σε κατοικίες και γραφεία είναι πολυπληθέστερη) αλλά υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη διατηρεί επί σειρά ετών ειδικά μέτρα φρούρησης λόγω της εξάρθρωσης της 17Ν αλλά και της φονικής έκρηξης βόμβας, το 2010, στη λεωφόρο Κατεχάκη που είχε στόχο τον ίδιο και σκότωσε τελικώς τον υπασπιστή του.

Με τον κ. Θεοδωρικάκο να υποστηρίζει ότι η επιδεικτική… υπερφρούρησή του, οι ατελείωτες αυτοκινητοπομπές με τη συνοδεία του και οι δεκάδες αστυνομικοί σε οικήματά του, σχετίζονται με την επίθεση, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με ρίψη… μπογιών και πετρών από αγνώστους στο γραφείο του στον Νέο Κόσμο. Με μια, δηλαδή, ενέργεια αντιεξουσιαστών που δυστυχώς συμβαίνει κατ’ επανάληψη κάθε χρόνο. Κάτι που αν οδηγούσε σε αντίστοιχες υπεράριθμες φρουρήσεις των «στόχων» δεν θα έμενε ούτε ένας αστυνομικός για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας…

Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις

Ενα από τα κύρια ζητούμενα για τον κ. Θεοδωρικάκο είναι η συνεργασία του με πρώην και νυν αστυνομικούς για την υποβοήθηση της προεκλογικής εκστρατείας του. Ενας από αυτούς είναι ο αστυνομικός κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος, πρώην μέλος της φρουράς του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος «υπηρετεί» τη θητεία του ως πρόεδρος της Super League 2 και τον περασμένο Ιούλιο διοργάνωσε πολιτική συγκέντρωση (και ενώ τότε ήταν ορατές οι εκλογές για τον Οκτώβριο του 2022) προς «τιμήν» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε υπερπολυτελές κέντρο στη Γλυφάδα.

Ο γιος του εν λόγω αστυνομικού-ποδοσφαιρικού παράγοντα είναι φρουρός του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Θεοδωρικάκος φαίνεται να επενδύει στις ψήφους των «Μανιατών» που εγγυώνται γνωστοί και συντοπίτες του κ. Λεουτσάκου.

Ωστόσο δεν είναι μόνο εκεί το ενδιαφέρον για τα «σουαρέ» του κ. Θεοδωρικάκου. Και αυτό γιατί φαίνεται να έχει προσλάβει ως σύμβουλο επικοινωνίας άτομο που είναι στενός συγγενής συνιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων! Μάλιστα το όνομα του εν λόγω ατόμου «φιγουράρει» ως συνδιαχειριστή – μαζί με δύο ακόμα στενούς συνεργάτες του κ. Θεοδωρικάκου – ομάδας στο Viber για την «καμπάνια» του εν λόγω υπουργού της κυβέρνησης.

Με κύριο ζητούμενο πώς χρηματοδοτούνται ή αποπληρώνονται οι αλλεπάλληλες πολιτικές συγκεντρώσεις του και τα τραπεζώματα σε ακριβά εστιατόρια, ενώ δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του ότι έχει εισόδημα 51.000 ευρώ και 916.000 ευρώ καταθέσεις, όπως και 26 ακίνητα.

Ερωτήματα: Τα ερωτήματα για τους «υποστηρικτές» του κ. Θεοδωρικάκου και με την προσπάθεια στήριξης από στέλεχος του Μαξίμου δεν σταματούν εδώ. Καθότι φαίνεται πως κύριο ρόλο έχει αναλάβει πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., επίσης πρώην φρουρός σημαντικού πολιτικού προσώπου, ο οποίος δίνει παρών σε αυτές τις εκδηλώσεις. Η ανησυχία αξιωματούχων των αρχών ασφαλείας για αυτές τις κινήσεις είναι πολλαπλή…

Οι κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. και η προώθηση «ημετέρων»

Οι προβληματισμοί για τις τελευταίες επιλογές του κ. Θεοδωρικάκου δεν σταματούν εδώ, αφού στο περιβάλλον του έχουν επιχειρήσει να ενταχθούν πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι επιδιώκουν, στις ερχόμενες κρίσεις των αρχών ασφαλείας, να προωθήσουν «ημετέρους» αστυνομικούς για να καταλάβουν καίρια πόστα στην Ασφάλεια Αττικής, σε υπηρεσίες ελέγχου της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος κ.λπ.

Ορισμένοι από αυτούς έχουν επιχειρήσει μέσω αστυνομικών φρουρών να έχουν επιρροή και σε άλλον κυβερνητικό παράγοντα. Κάποιοι αστυνομικοί από αυτό το επιχειρούμενο σύστημα «επιρροής» φαίνεται να διατηρούν «δεσμούς» με κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ. που είχε εντοπίσει την περίοδο 2016-2018 η ΕΥΠ.

Η ανησυχία διευρύνεται γιατί στο πλαίσιο ερευνών για τη δολοφονία ιδιώτη τον περασμένο Ιούνιο στη Βορειοανατολική Αττική φαίνεται να ανακαλύφθηκαν μηνύματα σε κινητά (με πιθανό συνομιλητή του θύματος ένα στέλεχος των αρχών ασφαλείας) που αφορούσαν τη συγκεκριμένη μεθόδευση κατάληψης των καίριων πόστων στην ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης αστυνομικός οδηγός ενός από αυτά τα προωθούμενα πρόσωπα έχει καταγραφεί να συναντά τον πιο δραστήριο λαθρέμπορο τσιγάρων από την πρώην Σοβιετική Ενωση σε εστιατόριο στα δυτικά προάστια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024