Νομίζω έχει καταλήξει σε ημερομηνία εκλογών και θα είναι πολύ πιο σύντομα από όσο φανταζόμαστε.

Μ’ άρεσε η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δανίκα και στο Πρώτο Θέμα με την έννοια πως δίνει ερεθίσματα για σκέψη. Και είναι επιτυχία να έχεις τον πρωθυπουργό απέναντί σου, μιάμιση ώρα και να του θέτεις ερωτήσεις.

Πάμε σε τι μου άρεσε, ακόμη κι αν είναι το αποτέλεσμα μιας στρατηγικής επικοινωνίας που ακολουθεί πιστά ο Κυριάκος. Μίλησε με σεμνότητα και σεβασμό για τον Τσίπρα. Και συμφωνώ μαζί του. Ο Τσίπρας είναι σημαντικό πολιτικό μέγεθος και έχει τεράστιο πολιτικό ένστικτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προς εκλογικό μπλόκο στους διαδόχους της Χρυσής Αυγής - Τα περιθώρια και οι φόβοι

Μόνον που ο Τσίπρας και το κόμμα του έκαναν ένα λάθος απ’ το 2016 ως το 2019 και τις εκλογές. Υποτίμησαν τον Κυριάκο. Και το πλήρωσαν.

Γενικά μια βασικά αρχή στην πολιτική είναι πως δεν υπάρχουν αήττητοι. Βέβαια, μπορεί άμεσα να ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναίνεση για θέματα (πχ απαγόρευση Κασιδιάρη). Άρα και αυτό βάλτε το στην εξίσωση.

Στην ίδια συνέντευξη ουσιαστικά ο πρωθυπουργός είπε mea culpa για τις υποκλοπές. Βέβαια παραμένει ασαφές από την μεριά του το πού εκτείνεται η περιοχή των δικών του ευθυνών και επίσης δεν απάντησε- και δεν πιέστηκε- να πει πώς γίνεται να οικοδομείς επιτελικό κράτος και να μην έχεις εικόνα.

Παράλληλα, τόνισε εκ νέου πως είναι φιλελεύθερος και προοδευτικός κεντροδεξιός. Βέβαια, αυτά επί ημέρων που ο ίδιος επιχείρησε να ισορροπήσει μεταξύ του λαϊκού πυρήνα της ΝΔ και ενός πιο κεντρώου κοινού με αφορμή την κηδεία του έκπτωτου άνακτα.

Δεν τα έχει καταφέρει εδώ, όπως και σε κάτι ακόμη: Άραγε η ΝΔ είναι συνέχεια του Λαϊκού Κόμματος ή του Ελευθέριου Βενιζέλου; Και τα δύο φαντάζομαι δεν γίνεται.

Ο ίδιος τόνισε πόσο θέλει να αλλάξει τον πολιτικό του χώρο, αν και αυτό ακόμη – φαντάζομαι- είναι στοίχημα συλλογικό. Την ίδια ώρα που θέλει να καλύπτει μια alt right ατζέντα, την ίδια ώρα κλείνει το μάτι στην συναίνεση με το Κέντρο. Εδώ τώρα τίθεται ένα ζήτημα: Με ποιο ΠΑΣΟΚ θα συμπορευθεί αν απαιτηθεί; Με τον Ανδρουλάκη που ήταν υπό παρακολούθηση;

Κάτι τελευταίο. Ο πληθωρισμός και ό,τι επιφέρει στο μέσο σπίτι του έλληνα, η ενεργειακή κρίση, η σχέση μας με την Τουρκία δεν αποσαφηνίστηκαν από τον Κυριάκο στο πλαίσιο των απαντήσεων του.

Και μια γενικά σκέψη. Μίλησε σε παρελθόντα χρόνο για την κυβέρνησή του. Νομίζω έχει καταλήξει σε ημερομηνία εκλογών και θα είναι πολύ πιο σύντομα από όσο φανταζόμαστε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr