Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ρήγματα στις γαλάζιες δεξαμενές

Στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ρήγματα στις γαλάζιες δεξαμενές

Η Κουμουνδούρου καρφιτσώνει τις περιφέρειες που υπάρχει προσδοκία και εκείνες που απαιτείται δουλειά λόγω δυσκολιών ή αδύναμης επιρροής.

Τις προβληματικές περιφέρειες και τους νομούς με δεξαμενές που μπορούν να προσδώσουν δυναμική και να καλύψουν ελλειμματικές καταστάσεις, έχουν εντοπίσει τα κόμματα. Στη βάση αυτή έχουν καταστρωθεί και οι περισσότερες περιοδείες των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι σε αυτή τη φάση εστιάζουν σε περιοχές όπου η συσπείρωση της κομματικής βάσης πρέπει να ενισχυθεί.

Σε κάθε περίπτωση, στην Κουμουνδούρου παίρνουν θέση στην προεκλογική αφετηρία, δίνοντας πρωτίστως έμφαση στις περιφέρειες όπου καταγράφουν χαμηλές πτήσεις…

Κάθε κόμμα έχει τα κρυφά χαρτιά του αλλά και τις γκρίζες ζώνες του. Στον δρόμο για την κάλπη, ο μεγάλος χάρτης που έχει ανοιχθεί στην Κουμουνδούρου καρφιτσώνει τις περιφέρειες που υπάρχει προσδοκία και εκείνες που απαιτείται δουλειά λόγω δυσκολιών ή αδύναμης επιρροής.

Οι «θετικές» και οι «δύσκολες» περιοχές

Για παράδειγμα στα θετικά καταγράφονται ήδη και το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα – για τη δεύτερη ακούγεται και για υποψηφιότητα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα που μάλιστα περιγράφεται ως κάστρο για την Κουμουνδούρου. Στα δύσκολα «κυκλώνεται» η δυτική Μακεδονία λόγω ακόμη Πρεσπών και το Βόρειο Αιγαίο λόγω Μεταναστευτικού.

Με αυτά τα δεδομένα αλλά και με προσδοκίες για περιοχές, όπως η Α’ Θεσσαλονίκης, η Ηπειρος στο σύνολό της (πλην Θεσπρωτίας) αλλά και η Κρήτη που δείχνει εσχάτως να ανεβαίνει στην κόντρα με το ΠΑΣΟΚ, αναπροσαρμόζεται και το πρόγραμμα των περιοδειών του Τσίπρα και των στελεχών του και ο οδικός χάρτης των πιο ειδικών στρατηγικών του κόμματος.

Εδώ, στα συν, οι του εκλογικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν και τη Δυτική Αττική και τον Δυτικό Τομέα της Αθήνας (στο δεύτερο ρίχνονται στη μάχη ονόματα όπως η Εφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου).

Υπάρχει όπως λένε και «κοινωνικό ενδιαφέρον για ευάλωτες οικονομικά περιοχές» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με προσδοκίες βλέπουν και την Β’ Πειραιά και εδώ παράλληλα με τη μετωπική με τη ΝΔ θα διεξαχθεί και μπρα ντε φερ με το ΠΑΣΟΚ. Πιο δύσκολη η αποστολή σε Δράμα, Χίο, Σέρρες, Κιλκίς, Καστοριά, Πιερία, Πέλλα και Λασίθι αλλά και σε νομούς της Πελοποννήσου όπως στη Λακωνία, την Αρκαδία και την Αργολίδα όπου θα είναι επίσης βαρόμετρο ως νομοί για την Κουμουνδούρου.

Και εδώ υπάρχει το στοίχημα της ρηγμάτωσης των μεγάλων γαλάζιων δεξαμενών αλλά και του ανοίγματος καταρχάς σε ένα πιο κεντρώο κοινό και δεύτερον στο σώμα των αναποφάσιστων και της αποχής.

Πάντα στις μηχανές σκαναρίσματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Θράκη ενώ σε όλες τις περιοδείες λαμβάνεται υπόψη πως οι μεγάλες πόλεις έχουν επιπτώσεις πιο άμεσα από τις πολλαπλές κρίσεις (ενέργεια, τιμές) ενώ οι πόλεις της περιφέρειας ή ολόκληρες γεωγραφικές ενότητες απαιτούν πιο ειδικές ατζέντες όπως η Θεσσαλία με τα αγροτικά ζητήματα αλλά και την επιρροή της ΝΔ που δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024