Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Μπακογιάννης στο MEGA: «Η κυβέρνηση βρήκε τη χρυσή τομή για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου»

Κώστας Μπακογιάννης στο MEGA: «Η κυβέρνηση βρήκε τη χρυσή τομή για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου»

Στο πλατό του «Mega Σαββατοκύριακο» βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Καλεσμένος στο «Μega Σαββατοκύριακο» ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο ίδιος αρχικά κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες ημέρες.

«Να συμφωνήσουμε ότι η κυβέρνηση βρήκε τη χρυσή τομή. Αφενός με πολύ σεβασμό στον νεκρό…αλλά και ταυτόχρονα με σεβασμό στο πολίτευμα και στο Σύνταγμα. Να υπενθυμίσουμε πως στο Σύνταγμα δεν αναγνωρίζονται τίτλοι ευγενείας» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Ερωτώμενος εάν θα δώσει το παρών, απάντησε: «Όχι, είναι μία ιδιωτική τελετή, με πολύ σεβασμό, έχω δουλειά».

Σε ό,τι αφορά την φωταγώγηση της πόλης τα Χριστούγεννα, αλλά και το κομμάτι της ενέργειας ο δήμαρχος σημείωσε πως όλα τα φώτα της πόλης έχουν αναβαθμιστεί με LED λάμπες, κάτι που προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση.

«Αυτό δεν το κάναμε μόνο με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, αλλά με όλο τον φωτισμό της πόλης. Κερδίζουμε οικονομίες, οι οποίες ξεπερνάνε το 60%, δεύτερον κερδίζουμε  περισσότερο και καλύτερο φως, εξαιρετικά σημαντικό ιδιαίτερα σε περιοχές που υπάρχει ανασφάλεια και τρίτον αυτοματισμοί. Δεν χρειάζεται να καλούν οι δημότες και να ενημερώνουν ότι έχουν καεί οι λάμπες. ενημερωνόμαστε μέσα από το σύστημα» προσέθεσε.

«Ήδη κόψαμε τα δημοτικά τέλη κατά 5%, είναι η μεγαλύτερη περικοπή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Έχουμε τη δυνατότητα με τις οικονομίες που κάνουμε να τις “επιστρέφουμε” στους δημότες» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για την εγκληματικότητα στην πόλη και εάν εκτιμά πως έχει μειωθεί είπε: «Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, ενδεικτικά να σας πω ότι έχουμε απελευθερώσει πάνω από 60 καταλήψεις…έχουμε όμως ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας και εδώ το ζητούμενο είναι η ενίσχυση των δυνάμεων στην πρωτεύουσα».

Αναφορικά με το αίτημα που είχε κάνει ο Δήμος Αθηναίων προς το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει στο 50% την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ο κ. Μπακογιάννης είπε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε το εξής φαινόμενο μέσα στην πόλη, έχουμε μεγάλη αύξηση στις τιμές  των πωλήσεων και των αγορών αλλά και στα ενοίκια. Εμείς αυτό που λέμε είναι πως η αύξηση των αντικειμενικών αξιών πρέπει να είναι λογισμένη. Ομόφωνα ζητάμε οι αυξήσεις να είναι στο μισό. Έχουμε καταθέσει και επίσημα τα χαρτιά και περιμένουμε από το υπουργείο Οικονομικών να μας απαντήσει».

Ψηφιοποίηση υπηρεσιών

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπήρξε πρωτοπόρος σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση διαφόρων υπηρεσιών που αφορούν τους δημότες.

«Εάν μπει κανείς στο e-services.cityofathens.gr  θα βρείτε κοντά στις 207 υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά. Δηλαδή λίγη γραφειοκρατία, πολλή τεχνολογία. Η διαδικασία είναι εύκολη, μπορεί κανείς να μπει με τους κωδικούς taxisnet και είναι κάτι που πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει τη σχέση του δημότη με τον Δήμο και εκεί στοχεύουμε» δήλωσε.

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στα έργα ανάπλασης που γίνονται μέσα στην πόλη, όπως παιδικές χαρές, διάφορα γήπεδα, και τα πεζοδρόμια.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024