Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Σε διεθνή ενεργειακό κόμβο μετατρέπεται η Αλεξανδρούπολη

Μητσοτάκης: Σε διεθνή ενεργειακό κόμβο μετατρέπεται η Αλεξανδρούπολη

Εγκαίνια της υλοποίησης της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη

Σε διεθνή και ευρωπαϊκό ενεργειακό κόμβο μετατρέπεται η Αλεξανδρούπολη, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τελετής για την υλοποίηση της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε την εκδήλωση για το νέο CCGT των ομίλων ΔΕΗ, ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ και Κοπελούζου, λέγοντας πως με τη λειτουργία του FSRU στις αρχές του 2024 και την κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 840 MW «κάνουμε ένα δίδυμο αποδοτικό βήμα προς το αύριο».

Φυσικό αέριο και υδρογόνο

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία του φυσικού αερίου αλλά και της συγκεκριμένης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ως προς τον κύριο στόχο που είναι η μετάβαση στις ΑΠΕ: «Η νέα μονάδα θα μπορεί να καίει μίγμα φυσικού αερίου και υδρογόνου. Πρόκειται για μία επένδυση που υπηρετεί πλήρως τους στόχους της πράσινης μετάβασης».

Ύψος επένδυσης

Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 400 εκ. ευρώ και στη διάρκεια της κατασκευής θα απασχοληθούν 800 θέσεις εργασίας, ενώ στη φάση της λειτουργίας της μονάδας θα προσληφθούν 100 άτομα.

Κόμβος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «η Αλεξανδρούπολή μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο με ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση. Η Ελλάδα γίνεται εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους αγωγούς IGBκαι TAP, το FSRU Αλεξανδρούπολης και τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής.

Ενεργειακό hub

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στην Αλεξανδρούπολη ενεργειακό hub στα πρότυπα του ολλανδικού, με τον δείκτη TTF.

Ο ίδιος επανέλαβε τα έργα υποδομής.

Οι μέτοχοι

Με μηνύματα τους οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, της ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Κ. Ξιφαράς και του ομίλου Κοπελούζου Χ. Κοπελούζος αλλά και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Ι. Παπαδόπουλος περιέγραψαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη καθώς και τους λόγους λήψης της συγκεκριμένης επενδυτικής απόφασης.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η μεγάλη ώρα έφτασε: Οι «Μπέμπηδες» του Ολυμπιακού έτοιμοι να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός Κ19 αντιμετωπίζει σήμερα (22/4, 19:00) την αντίστοιχη της Μίλαν στον τελικό του Final-4 του Youth League στην Νιόν της Ελβετίας και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024