Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Γιατί το διπλό στην Μπολόνια είναι η πιο σημαντική νίκη της σεζόν…

Ολυμπιακός: Γιατί το διπλό στην Μπολόνια είναι η πιο σημαντική νίκη της σεζόν…

Ο Ολυμπιακός άλωσε την έδρα της Βίρτους Μπολόνια, «πάτησε» στην πρώτη τετράδα και to10.gr παρουσιάζει γιατί η χθεσινή νίκη είναι η σημαντικότερη μέσα στη χρονιά (μέχρι την επόμενη).

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να «αποδράσει» από την Ιταλία με ένα τεράστιο διπλό, επικρατώντας της Βίρτους Μπολόνια με 85-83 και ανέβηκε στην τρίτη θέση με ρεκόρ 12-7. Το αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έχει μεγάλη σημασία, τόσο για τον τρόπο που ήρθε, αλλά και κόντρα σε ποιον ήρθε, αφού από την έδρα της Μπολόνια δεν θα περάσουν πολλές ομάδες.

Η νίκη αυτή λοιπόν ενδεχομένως να είναι και η πιο σημαντική της σεζόν, αφού ο Ολυμπιακός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας λειτούργησαν εξαιρετικά για μεγάλο διάστημα χωρίς τον Κώστα Σλούκα απέναντι σε μια ομάδα με εξαιρετικά γκαρντ, είχαν τον Σάσα Βεζένκοφ με στομαχικές διαταραχές να κάνει θραύση, αλλά είδαν και παίκτες όπως ο Σακίλ ΜακΚίσικ να μπορούν να ηγηθούν όποτε χρειαστεί…

Το βαθμολογικό έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά σε αυτά που έδειξε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης, 48 ώρες μόλις μετά την ήττα στο Πριγκιπάτο από τη Μονακό με νέα… αυτοκτονία. Ο Ολυμπιακός όφειλε να αντιδράσει, του προέκυψαν αναποδιές πριν και κατά τη διάρκεια του ματς, όμως απέδειξε και πάλι ότι είναι μεγάλη ομάδα και μια από τις 3-4 καλύτερες στη Euroleague.

Τα πάντα πριν από το ματς ήταν κατά των Πειραιωτών, στη διάρκεια του ο Ολυμπιακός είδε να εξανεμίζεται και πάλι διψήφια διαφορά και να χάνει το ένα σουτ μετά το άλλο, το ματς να γίνεται ντέρμπι στο τέλος, όμως αντί να το χάσει, το κέρδισε και βλέπει τη συνέχεια την Euroleague με άλλο μάτι…

Παρά τις δυσκολίες όμως, οι Πειραιώτες έκαναν καλή εμφάνιση στη Μπολόνια. Στο πρώτο ημίχρονο ναι μεν έχασαν αρκετά σουτ (6/19-31,6% τρίποντα), αλλά τα περισσότερο προήλθαν από μία έξοχη και απολαυστική κυκλοφορία της μπάλας, δίνοντας ρεσιτάλ ομαδικότητας. Ότι κάνει δηλαδή σε κάθε ματς αλλά έπρεπε να το κάνει περισσότερο, διότι έλειπε ο καλύτερος δημιουργός του.

Ο ΜακΚίσικ όμως βγήκε μπροστά και ήταν το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού από χθες με 21 ποντους, αλλά και ηγετική εμφάνιση, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Βεζένκοφ και Παπανικολάου. Η χθεσινή νίκη λοιπόν είναι η πιο σημαντική όχι επειδή έφερε τον Ολυμπιακό τρίτο, αλλά γιατί όλες οι συγκυρίες ήταν εναντίον του, το ματς μπορούσε να «στραβώσει», έχασε τον καλύτερο του παίκτη, αλλά ακολούθησε πιστά το πλάνο του Μπαρτζώκα και τα πάντα (σχεδόν) λειτούργησαν ρολόι.

Πέρα από αυτά σε ακόμη ένα ματς ανέδειξε και νέο πρωταγωνιστή, κάτι που δείχνει ότι ο φετινός Ολυμπιακός έχει μάθει να μην στηρίζεται σε κανέναν. Και είναι η απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ένα από τα φαβορί για το Final Four.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024