«Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν αποτελούν στοιχείο της εθνικής κληρονομιάς της Βρετανίας, αλλά μόνο της Ελλάδας» ανέφερε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, αποτελούμενη από την Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρο, τον Γιάννη Θεοχάρη, αντιπρόεδρο και τις Ελένη Ασημακοπούλου και Σοφία Γριδάκη, μέλη του ΣΕΑ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού και ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΚΕ: Τυχοδιωκτική η στάση της κυβέρνησης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν αποτελούν στοιχείο της εθνικής κληρονομιάς της Βρετανίας, αλλά μόνο της Ελλάδας. Είναι αναπόσπαστο τμήμα ενός ενιαίου συνόλου, ενός ενιαίου μουσειακού συνόλου.

Οι διάφορες σκέψεις για ανταλλαγή αρχαιοτήτων ανάμεσα στις δυο χώρες, το μόνο που θα κάνουν είναι να νομιμοποιήσουν την αρπαγή, τη λεηλασία, την κλοπή.

Το μοναδικό επίκαιρο αίτημα και υπερώριμο αίτημα σήμερα είναι να επιστραφούν όλα τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να επιστραφούν όλοι οι πολιτιστικοί θησαυροί της χώρας μας».

Δήλωση έκανε επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr