Η Νέα Υόρκη τρελαίνεται για το ρομπότ της Γιαγιόι Κουσάμα στη Louis Vuitton
Αν έχετε ξετρελαθεί (και με το δίκιο σας) με τη Γιαγιόι Κουσάμα, αξίζει να πάτε στη Νέα Υόρκη, όπου μπορείτε να δείτε την καλλιτέχνιδα να ζωγραφίζει τα διάσημα σημεία της στη βιτρίνα του καταστήματος Louis Vuitton στην Πέμπτη Λεωφόρο.
Αλλά μην ενθουσιαστείτε πολύ, καθώς αυτή η εντυπωσιακά αληθοφανής Κουσάμα δεν είναι η Κουσάμα, αλλά ένα ρομπότ προφανώς, ένα ανιματρόνικ, το οποίο τραβάει τα βλέμματα και σταματά την κυκλοφορία με τις υπερρεαλιστικές κινήσεις και τις γκριμάτσες του (τα χείλη γυρίζουν ακόμη και προς τα πάνω).
Αυτό συμβαίνει με αφορμή τη νέα συνεργασία μεταξύ της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας και του ομίλου ειδών πολυτελείας -με αποτέλεσμα περισσότερα από 450 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων τσαντών, αρωμάτων και αθλητικών παπουτσιών.
Είναι η δεύτερη φορά που τα δύο αυτά σπουδαία brand –το καθένα στο είδος του- συνεργάζονται. «Γιορτάζοντας την τέχνη, την τόλμη και τη δεξιοτεχνία, οι ζωγραφισμένες κουκίδες, οι μεταλλικές κουκίδες, οι κουκίδες απείρου κάλλους και τα ψυχεδελικά λουλούδια της Κουσάμα ζωντανεύουν το σύμπαν της Louis Vuitton» αναφέρει ο γαλλικός οίκος μόδας.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Εν τω μεταξύ, ένας pop-up χώρος της Vuitton στη συνοικία Meatpacking της Νέας Υόρκης – καλυμμένος από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι με «τελείες απείρου», που απηχούν τα έργα της καλλιτέχνιδας, η οποία έκανε θραύση με τα έργα εγκατάστασης Infinity Room με καθρέφτες – είναι επίσης αφιερωμένος στη νέα συλλογή Κουσάμα.
Η καλλιτέχνις, η οποία είναι πλέον στα 90 της χρόνια και ζει εθελοντικά σε ψυχιατρική κλινική, έχει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση σε εξέλιξη στο Χονγκ Κονγκ.
Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα The Art Newspaper, δήλωσε: «Ζωγραφίζω κάθε μέρα. Θα συνεχίσω να δημιουργώ έναν κόσμο με δέος για τη ζωή, αγκαλιάζοντας όλα τα μηνύματα της αγάπης, της ειρήνης και του σύμπαντος».
View this post on Instagram
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442