Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Νέα Υόρκη τρελαίνεται για το ρομπότ της Γιαγιόι Κουσάμα στη Louis Vuitton

Η Νέα Υόρκη τρελαίνεται για το ρομπότ της Γιαγιόι Κουσάμα στη Louis Vuitton

Αν έχετε ξετρελαθεί (και με το δίκιο σας) με τη Γιαγιόι Κουσάμα, αξίζει να πάτε στη Νέα Υόρκη, όπου μπορείτε να δείτε την καλλιτέχνιδα να ζωγραφίζει τα διάσημα σημεία της στη βιτρίνα του καταστήματος Louis Vuitton στην Πέμπτη Λεωφόρο.

Αλλά μην ενθουσιαστείτε πολύ, καθώς αυτή η εντυπωσιακά αληθοφανής Κουσάμα δεν είναι η Κουσάμα, αλλά ένα ρομπότ προφανώς, ένα ανιματρόνικ, το οποίο τραβάει τα βλέμματα και σταματά την κυκλοφορία με τις υπερρεαλιστικές κινήσεις και τις γκριμάτσες του (τα χείλη γυρίζουν ακόμη και προς τα πάνω).

Αυτό συμβαίνει με αφορμή τη νέα συνεργασία μεταξύ της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδας και του ομίλου ειδών πολυτελείας -με αποτέλεσμα περισσότερα από 450 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένων τσαντών, αρωμάτων και αθλητικών παπουτσιών.

Είναι η δεύτερη φορά που τα δύο αυτά σπουδαία brand –το καθένα στο είδος του- συνεργάζονται. «Γιορτάζοντας την τέχνη, την τόλμη και τη δεξιοτεχνία, οι ζωγραφισμένες κουκίδες, οι μεταλλικές κουκίδες, οι κουκίδες απείρου κάλλους και τα ψυχεδελικά λουλούδια της Κουσάμα ζωντανεύουν το σύμπαν της Louis Vuitton» αναφέρει ο γαλλικός οίκος μόδας.


Εν τω μεταξύ, ένας pop-up χώρος της Vuitton στη συνοικία Meatpacking της Νέας Υόρκης – καλυμμένος από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι με «τελείες απείρου», που απηχούν τα έργα της καλλιτέχνιδας, η οποία έκανε θραύση με τα έργα εγκατάστασης Infinity Room με καθρέφτες – είναι επίσης αφιερωμένος στη νέα συλλογή Κουσάμα.

Η καλλιτέχνις, η οποία είναι πλέον στα 90 της χρόνια και ζει εθελοντικά σε ψυχιατρική κλινική, έχει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση σε εξέλιξη στο Χονγκ Κονγκ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα The Art Newspaper, δήλωσε: «Ζωγραφίζω κάθε μέρα. Θα συνεχίσω να δημιουργώ έναν κόσμο με δέος για τη ζωή, αγκαλιάζοντας όλα τα μηνύματα της αγάπης, της ειρήνης και του σύμπαντος».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024