Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στην Καλαμάτα παρουσιάζεται το βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη: «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα»

Στην Καλαμάτα παρουσιάζεται το βιβλίο του Δημήτρη Στρατούλη: «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα»

Ο συγγραφέας (νυν συν-γραμματέας της ΛΑΕ-Ανυπότακτη Αριστερά) αναφέρεται στα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσιάσεις του βιβλίου του σε όλη την Ελλάδα κάνει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. Το βιβλίο με τίτλο «8 μήνες που συντάραξαν την Ελλάδα» παρουσιάζεται στις 25 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με ομιλητές τον Νίκο Χουντή, πρώην ευρωβουλευτή και υπουργό, τον Κρίτωνα Αρσένη, βουλευτή, την Αναστασία Σταυροπούλου, δικηγόρο.

Συντονίζει ο Θανάσης Πετράκος, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου και πρώην βουλευτής. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η φιλόλογος Δήμητρα Δημοπούλου και τη συζήτηση θα κλείσει με σύντομη παρέμβασή του ο συγγραφέας.

Ο συγγραφέας (νυν συν-γραμματέας της ΛΑΕ-Ανυπότακτη Αριστερά) αναφέρεται στα γεγονότα του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την δραματική κορύφωσή τους με το δημοψήφισμα και την συμφωνία με τους δανειστές που αποτέλεσε την αφορμή για την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί από την πλευρά του «πώς και γιατί αυτά έγιναν, ποιες διεργασίες οδήγησαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στη συνθηκολόγηση με τους δανειστές».

Όπως αναφέρεται σχετικά «έγραψε την ιστορία αυτής της περιόδου, μέσα στο πλαίσιο των τότε οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και παγκοσμίως, από τη σκοπιά των “νικημένων”, δηλαδή της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ και όσων το καλοκαίρι του 2015 είπαν το μεγάλο ΟΧΙ και δεν εκχώρησαν στο σύστημα το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

Στο βιβλίο καταγράφονται οι έντονες πολιτικές, ιδεολογικές, προγραμματικές και αξιακές συγκρούσεις που έλαβαν τότε χώρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος και αποτιμώνται οι εσωκομματικές διεργασίες και οι αποφάσεις της ηγετικής ομάδας που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, «γιατί εάν αυτή δεν συνθηκολογούσε ή εάν οι ασυμβίβαστες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφούσαν σε αυτόν, η πορεία των εξελίξεων θα ήταν διαφορετική», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

inSports

Αιχμές του Ντόντσιτς για το Προολυμπιακό: «Έχω κάποιες αποφάσεις να πάρω»

Θολό το τοπίο σχετικά με την παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς στο προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ (2-7/7), με τον Σλοβένο σταρ να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τι θα κάνει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024