Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 83-85: Θρύλος δυναμίτης με «μαγική» τριάδα

Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 83-85: Θρύλος δυναμίτης με «μαγική» τριάδα

Βεζένκοφ, ΜακΚίσικ και Παπανικολάου διέλυσαν τη Βίρτους και έδωσαν στον Ολυμπιακό μια μεγάλη νίκη στην Μπολόνια.

Σε ένα παιχνίδι που έσπασε… καρδιές και κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε, ο Ολυμπιακός δίχως τον Σλούκα και με τον Βεζένκοφ αδιάθετο να κάνει τεράστια εμφάνιση, κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό στην Μπολόνια επικρατώντας της Βίρτους με σκορ 85-83 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, κλείνοντας έτσι τη «διαβολοβδομάδα» στο 1-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως οι Ιταλοί έμεναν κοντά στο σκορ, κάνοντας το ματς ντέρμπι. Εν τέλει, ο νικητής κρίθηκε στις τελευταίες κατοχές με τους Κώστα Παπανικολάου. Σάσα Βεζένκοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ να βάζουν μεγάλα καλάθι, και τη Βίρτους να χάνει την ευκαιρία στο φινάλε για να στείλει το ματς στη παράταση.

Έτσι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένουν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 12-7, ενώ η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έπεσε στο 8-11, μένοντας με τη σειρά της χαμηλά και χάνοντας έδαφος όσον αφορά την οκτάδα.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους και 10 ριμπάουντ σε ένα μεγαλοπρεπές νταμπλ-νταμπλ παρά τις στομαχικές διαταραχές, για να ακολουθήσουν οι επίσης εξαιρετικοί, Σακίλ ΜακΚίσικ με 21 πόντους και Κώστας Παπανικολάου με 17. Από την άλλη πλευρά, ο Μίλος Τεόντοσιτς που αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ήταν και πρωταγωνιστής και μοιραίος, έχοντας 21 πόντους, ενώ ο Σέμι Οτζελέγιε είχε 13 και ο Τόκο Σενγκέλια άλλους 11.

Καλό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός, από κοντά η Βίρτους

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει αρκετά δυναμικά, καταφέρνοντας να βρει σκορ με τους Βεζένκοφ, Γουόκαπ και Παπανικολάου φτάνοντας στο +8 με το 10-2. Η Βίρτους απάντησε με ένα δικό της επιμέρους 7-2 που έφερε το σκορ στο 12-9. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν απαντήσεις με τους Φαλ και ΜακΚίσικ για το 19-8, αλλά οι παίκτες του Σέρχιο Σκαριόλο απάντησαν εκ νέου. Ο Μίλος Τεόντοσιτς οργάνωνε και εκτελούσε με αποτέλεσμα να γίνει ένα επιμέρους 14-3 και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει ισόπαλο στο 22-22.

Στη δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες ήταν πιο άστοχες από ότι στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός κρατούσε ένα μικρό προβάδισμα 2-4 πόντων, με τη Βίρτους να καταφέρνει να πάρει για πρώτη φορά στο προβάδισμα στο 33-30 από ένα τρίποντο του Οτζελέγιε. Ένα γρήγορο 5-0 έφερε ξανά τους Πειραιώτες σε θέση οδηγού, όμως οι Ιταλοί παρέμεναν κοντά στο σκορ. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ελληνική ομάδα να είναι στο +4 και τον φωτεινό πίνακα να δείχνει το 42-38.

Το τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έπαιξε σαφώς πιο βελτιωμένα και με σωστές επιλογές στην επίθεση μπόρεσε να ανοίξει τη διαφορά και μάλιστα να προηγηθεί για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων χάρη στο 60-49. Η Βίρτους όμως ήταν δεδομένο πως δεν θα καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια και θα διεκδικούσε τις πιθανότητές της για το ματς.

Θρίλερ στο τέλος και νίκη για τους «ερυθρόλευκους»

Η τελευταία περίοδος ήταν πραγματικά δραματική, με τους Ιταλούς να κάνουν την ολική ανατροπή και να… εξανεμίζουν το προβάδισμα που με τόσο κόπο είχαν χτίσει οι Πειραιώτες. Αφού αρχικά κατάφεραν να μειώσουν σε 69-67, ένα τρίποντο του Τεόντοσιτς τους έβαλε σε θέση οδηγού με 70-69. Το ματς από εκείνο το σημείο έγινε ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να περνά ξανά μπροστά, αλλά τη Βίρτους να πιέζει.

Τρεις βολές του Τεόντοσιτς μείωσαν σε 82-80, με τον ΜακΚίσικ να κάνει το 84-80. Η τεχνική ποινή στον Σέρβο των Ιταλών έφερε το 85-80 και ο Οτζελέγιε με καλάθι και φάουλ στα 17″ έκανε το 85-83. Ο Λαρεντζάκης παραλίγο να γίνει μοιραίος με δύο άστοχες βολές, με τους παίκτες της Μπολόνια όμως να αστοχούν σε δύο περιπτώσεις και τους Πειραιώτες να φτάνουν σε ένα τεράστιο διπλό.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024