«Μαλαματίνα»: Τρίωρη στάση του ΕΚΘ για τις δίκες απεργών στη Θεσσαλονίκη
Οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» ζητούν να ανακληθούν οι απολύσεις.
Τρίωρη στάση εργασίας από τις επτά ως τις δέκα το πρωί της Δευτέρας έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στην εκδίκαση αγωγής των απεργών της «Μαλαματίνα» κατά της εταιρίας, με αίτημα την ακύρωση προσλήψεων, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια της εξάμηνης απεργίας.
Εκδίκαση αγωγών
Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται η εκδίκαση αγωγών εννέα και τριών απολυμένων, αντίστοιχα, από τα τμήματα διακίνησης και παραγωγής, με αίτημα την ακύρωση των απολύσεων.
«Το δικαστήριο της Δευτέρας έχει να κάνει γενικώς με το συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν μπορεί κατά τη διάρκεια μιας απεργίας να γίνονται προσλήψεις», τόνισε σε συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» Ιωάννης Φραγγίδης.
Η απεργία συνεχίζεται για έκτο μήνα, με αίτημα να εφαρμοστεί σωστά το πρόγραμμα εξυγίανσης και να ανακληθούν οι απολύσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Ο Πούτιν ζήτησε να προστατευθούν οι κρίσιμης σημασίας υποδομές, καθώς εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Ευρωπαίοι επιδιώκουν διαπραγμάτευση με την Τεχεράνη για ασφαλή διάπλου
- Πότε πιάνει τα 2 ευρώ η βενζίνη – Αλαλούμ με το πλαφόν κέρδους
- Εβελίνα Παπούλια: Δεν μου ταιριάζει πολύ ο γάμος, με αγχώνει και δεν μπορώ να λειτουργήσω
- Αυτό είναι το ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ που συνετρίβη στο Ιράκ
- Κόβεται το σεξ; Κι όμως, αυτό το ψαράκι αναπαράγεται με κλωνοποίηση εδώ και 100.000 χρόνια
- Λίβερπουλ – Γαλατασαράι: Η πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League κρίνεται στο MEGA
- Το αδιέξοδο του Λανουά που ονειρεύεται σωσίβιο παραμονής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442