Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 40χρονος ως μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - Εντοπίστηκε ο ξενώνας που τους έκρυβε

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη 40χρονος ως μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών – Εντοπίστηκε ο ξενώνας που τους έκρυβε

Πώς δρούσε το κύκλωμα - Πάνω από 1.000 ευρώ η «ταρίφα»

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, 40χρονος υπήκοος Καμερούν μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση διαμονής αλλοδαπών που στερούνται νόμιμων εγγράφων, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και πλαστογραφία.

Έπειτα από αξιοποίηση και ανταλλαγή πληροφοριών με τις αρχές ευρωπαϊκής χώρας μέσω του διαύλου της Europol της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκε «άτυπος ξενώνας» απόκρυψης μεταναστών και συνελήφθη ο 40χρονος αλλοδαπός.

Πώς δρούσε το κύκλωμα – Οι «ταρίφες»

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα το εγκληματικό κύκλωμα διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στη Ρόδο (ακτοπλοϊκώς) με κόστος 1200 ευρώ, έπειτα στην Αθήνα αεροπορικώς με κόστος 500 ευρώ ενώ για την διαμονή τους στην περιοχή τους χρέωναν 100 ευρώ. Στη συνέχεια, οι παράτυποι μετανάστες αποκρύπτονταν στον άτυπο «ξενώνα» που διατηρούσε ο 40χρονος μέχρι τη διοργάνωση της προώθησής σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξυπηρετώντας την εγκληματική δραστηριότητα του κυκλώματος. Κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκαν εντός του οικήματος και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την είσοδό και παραμονή τους στη χώρα.

Κατασχέθηκαν δύο διαβατήρια τρίτων προσώπων και πλαστή άδεια διαμονής. Η συγκεκριμένη υπόθεση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και στο πλαίσιο δράσης 2.2 του προγράμματος EMPACT για την καταπολέμηση της παράνομης προώθησης μεταναστών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024