Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Κλειστά σχολεία για δεκάδες χιλιάδες μαθητές λόγω κυβερνοεπίθεσης

ΗΠΑ: Κλειστά σχολεία για δεκάδες χιλιάδες μαθητές λόγω κυβερνοεπίθεσης

Η περίπτωση της σχολικής περιφέρειας του Ντε Μόιν είναι μια από τις εκατοντάδες στο αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

H μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια της Άιοβα αναγκάστηκε να αφήσει τους 30.000 μαθητές της εκτός τάξης λόγω ακόμα μιας κυβερνοεπίθεσης στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Η σχολική περιφέρεια του Ντε Μόιν έκλεισε όλες τις μονάδες της την Τρίτη και Τετάρτη λόγω «συμβάντος κυβερνοασφάλειας» που αντιμετωπίζεται ως επίθεση ransomware, δήλωσε σύμφωνα με το Associated Press ο Ματ Σμιθ, επικεφαλής της σχολικής περιφέρειας του Ντε Μόιν.

Στις επιθέσεις αυτές, θύματα των οποίων έχουν πέσει εκατοντάδες άλλα αμερικανικά σχολεία την τελευταία διετία, οι χάκερ κρυπτογραφούν τα δεδομένα των υπολογιστών και απαιτούν λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν.

Η φύση της επίθεσης στο Ντε Μόιν δεν είναι πάντως γνωστή και ερευνάται από τις πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές, είπε ο Σμιθ.

«Όταν πέφτει το σύστημά μας επηρεάζεται κάθε λειτουργία του οργανισμού μας», εξήγησε, καθώς τα πάντα, από τις διαδρομές των σχολικών λεωφορείων μέχρι τα γεύματα, περνούν από το ηλεκτρονικό σύστημα.

Παραμένει επίσης ασαφές αν οι δράστες υπέκλεψαν δεδομένα, φαίνεται όμως ότι το σύστημα μισθοδοσίας θα λειτουργήσει κανονικά για τους σχεδόν 5.000 εργαζομένους της σχολικής περιφέρειας. Μέχρι την Τετάρτη είχε επανέλθει και ο δικτυακός τόπος της, ώστε να διευκολύνεται η ενημέρωση των μαθητών.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κυβερνοεπίθεση ransomware στην τεράστια σχολική περιφέρεια του Λος Άντζελες προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και μισό εκατομμύριο μαθητές χρειάστηκε να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης.

Τον Απρίλιο του 2021, κυβερνοεπίθεση ransomware επηρέασε 270.000 μαθητές στη Φλόριντα, ενώ το 2020ανάλογες επιθέσεις καταγράφηκαν σε 1.6900 σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024