Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύα Καϊλή: Στο μικροσκόπιο οι επαφές με τον Άστον Κούτσερ

Εύα Καϊλή: Στο μικροσκόπιο οι επαφές με τον Άστον Κούτσερ

Μια νέα πιθανή εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων εξετάζουν οι βελγικές Αρχές.

Οι βελγικές Αρχές έχουν οδηγήσει στη φυλακή την Εύα Καϊλή –μαζί με άλλα πρόσωπα- για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Qatargate και την προσπάθεια των αραβικών χωρών (Κατάρ και Σαουδική Αραβία) να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, η υπόθεση του Qatargate δεν είναι η μόνη που ελέγχεται αναφορικά με τις κινήσεις και τις πολιτικές που εφάρμοσε ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, οι Βέλγοι δικαστές που μελετούν τα πεπραγμένα της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο έχει ρίξει το βάρος τους στον τομέα της τεχνολογίας και των νέων πρακτικών που θέλησε να φέρει η πρώην αντιπρόεδρος.

Ειδικότερα, η Εύα Καϊλή είχε προτείνει την ψήφιση ενός νέου νόμου για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών συνδιαλλαγών (chat), με σκοπό την αναζήτηση αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Η εκδήλωση με τον Άστον Κούτσερ

Στο μικροσκόπιο των βελγικών Αρχών βρίσκεται η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2022 και στην οποία η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήρε τη συμβολή της εταιρείας τεχνολογίας «Thorn».

Πρόκειται για την εταιρεία που έχει δημιουργήσει ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Άστον Κούτσερ με σκοπό την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με ευρωβουλευτές η Εύα Καϊλή καταχράστηκε το αξίωμά της, διαφημίζοντας αμφίβολες τεχνολογίες εντός του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως τόνισε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Πάτρικ Μπρέιερ η κυρία Καϊλή «πέρασε τη διαχωριστική γραμμή και καταχράστηκε το αξίωμά της για να διαφημίσει προβληματικές τεχνολογίες για τις οποίες το ευρωκοινοβούλιο δεν έχει λάβει αποφάσεις».

«Βασιζόμαστε σε σένα»

«Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον τρόπο που επιλέγουμε. Και η εταιρεία Thorn κάνει μια καταπληκτική δουλειά στη μάχη κατά της παιδικής πορνογραφίας», είχε υποστηρίξει η Εύα Καϊλή, σημειώνοντας πως και η ίδια είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού και φοβάται.

«Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτό βασιζόμαστε σε σένα, να σε έχουμε κοντά μας, καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολο αλλά βασιζόμαστε στην υποστήριξή σου» είχε συμπληρώσει η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

«Εάν γνωρίζατε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αφαιρέσουν αυτό το περιεχόμενο ή ακόμα και να αποτρέψουν την κακοποίηση να συμβεί αλλά ένας νόμος στεκόταν εμπόδιο από το να εξασφαλίσεις στο παιδί σου μια καλύτερη ζωή θα ήσασταν εντάξει μ’ αυτό;» είχε υπογραμμίσει από την πλευρά του ο Άστον Κούτσερ.

«Από τη στιγμή που δεν τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα πρέπει να το κάνουμε μέσω της νομοθεσίας, πρέπει να ενισχύσουμε το νόμο, αυτό είναι επιλογή και δεν μπορούμε να κάνουμε πολύ λίγα, πολύ αργά. Κάθε μέρα που περνάει παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης» σημείωσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, πιέζοντας το Ευρωκοινοβούλιο για την αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024