Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών επέδωσε πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού να επισκεφθεί την Ελλάδα

Την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Ακτή του Ελεφαντοστού πραγματοποιεί σήμερα ο Νίκος Δένδιας, με την οποία ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στη Δυτική Αφρική. Κατά την έναρξη της επίσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός στο Αμπιτζάν, στη μεγαλύτερη πόλη της Ακτής του Ελεφαντοστού, από τον Πρόεδρο της χώρας, Αλασάν Ουαταρά (Alassane Ouattara).

Έμφαση στην ελληνική οικονομική παρουσία

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως το κύριο θέμα της συζήτησής του με τον Πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού είχε να κάνει με την κοινή προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δένδιας και Τσαβούσογλου την ίδια μέρα στην Γκαμπόν - Τι γυρεύουν Ελλάδα και Τουρκία στην Αφρική

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε για το πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί η ελληνική οικονομική παρουσία στην Ακτή Ελεφαντοστού.«Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μια χώρα που τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά, και εξελίσσεται σε δύναμη στην περιοχή. Και θα θέλαμε οι ελληνικές εταιρείες να είναι παρούσες και να επενδύσουν σε αυτή τη χώρα» επισήμανε ο Ν. Δένδιας.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών επέδωσε πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού να επισκεφθεί την Ελλάδα και του διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Κάντια Κάμαρα (Kandia Camara) και τον πρωθυπουργό.

Η κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή

«Προσβλέπω στις συζητήσεις μου με τον υπουργό Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό, προκειμένου να υπεισέλθουμε ακόμη περισσότερο σε λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε περισσότερο τη συνεργασία μας.

»Επίσης, θα ήθελα να μάθω από τους συνομιλητές μου για την κατάσταση στην περιοχή, για την κατάσταση ασφάλειας στη συνολική περιοχή. Και να λάβω επίσης περισσότερες λεπτομέρειες για την επιτυχή ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των 49 στρατιωτών από το Μάλι τις τελευταίες ημέρες.

»Επίσης, θα ήθελα να ενημερωθώ από τους συνομιλητές μου για την κατάσταση στην περιοχή, για την κατάσταση της ασφάλειας στη συνολική περιοχή. Και επίσης να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των 49 στρατιωτών από το Μάλι τις τελευταίες ημέρες» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr