Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης, Κωνσταντίνο – Αύγουστο Ρίζο και τον γενικό διευθυντή, καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη.

Χρέος προς την ανθρωπότητα

Η συζήτηση που είχε ο κ. Ανδρουλάκης με τα στελέχη του μουσείου περιστράφηκε γύρω από την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ένα χρέος όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης που το Βρετανικό Μουσείο οφείλει να εκπληρώσει προς την ανθρωπότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα πετύχουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα - Δεν το περιμένω άμεσα

Ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας αναφορές στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη σημείωσε ότι η κατασκευή του νέου μουσείου της Ακρόπολης ενίσχυσε τα ελληνικά επιχειρήματα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

«Το Βρετανικό Μουσείο έχει χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να αποδώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα εδώ στο Μουσείο της Ακρόπολης. Πριν δεκαετίες, η αείμνηστη Μελίνα έκανε μια
παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και κατάφερε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα να μην αφορά μόνο ένα μουσείο κι ένα κράτος, αλλά να αφορά τη διεθνή κοινότητα. Έπεισε με τα επιχειρήματά της ότι πρέπει τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και η κατασκευή αυτού εδώ του μουσείου ενίσχυσε τα επιχειρήματα της Μελίνας.

»Πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρά μόνο η απόδοσή τους σε αυτόν εδώ τον ιερό χώρο, που συμβολίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, τη δημοκρατία και τις οικουμενικές αξίες του
πανανθρώπινου πολιτισμού».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr