Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων η Σολεντάρ, λέει το Λονδίνο - «Κρατάμε ακόμα» απαντά ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων η Σολεντάρ, λέει το Λονδίνο – «Κρατάμε ακόμα» απαντά ο Ζελένσκι

Η Ρωσία πιθανότατα κατέχει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της πόλης Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία - «Κρατάμε ακόμα» υποστηρίζει ο Ζελένσκι

Οι δυνάμεις της Ρωσίας και της Wagner ελέγχουν πιθανόν το μεγαλύτερο μέρος της μικρής πόλης Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία έπειτα από τακτικές προωθήσεις τους τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επικαιροποιώντας τις πληροφορίες από τις υπηρεσίες του.

Αξιωματούχοι στο Κίεβο έχουν δηλώσει πως η Μόσχα ενίσχυσε την επίθεσή της στο Σολεντάρ, στη βιομηχανική περιφέρεια του Ντονμπάς, υποχρεώνοντας τα ουκρανικά στρατεύματα να απωθήσουν κύματα επιθέσεων από τη μισθοφορική πολιτοφυλακή της Wagner γύρω από την πόλη αυτή και τα γειτονικά μέτωπα.

Το Σολεντάρ απέχει λίγα μίλια από το Μπαχμούτ, όπου στρατεύματα και των δύο πλευρών έχουν υποστεί βαριές απώλειες σε μάχες χαρακωμάτων, οι οποίες ήταν από τις πιο σφοδρές που έχουν σημειωθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 11 μήνες.

«Ο ρωσικός άξονας στο Σολεντάρ είναι πιθανότατα μια προσπάθεια να αποκλειστεί το Μπαχμούτ από βορρά και να κοπούν οι ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας» πρόσθεσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Ζελένσκι: «Κρατάμε ακόμα»

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την πλευρά του, στο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό το βράδυ της Δευτέρας, υποστήριξε ότι το Μπαχμούτ και η Σολεντάρ «κρατούν γερά» παρά τις εκτεταμένες καταστροφές.

«Τα πάντα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, δεν υπάρχει σχεδόν ζωή. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χαθεί: όλο το έδαφος κοντά στη Σολεντάρ είναι καλυμμένο με τα πτώματα των κατακτητών. Έτσι μοιάζει η τρέλα» επεσήμανε.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024