Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηρωίδα αστυνομικός έχασε την προαγωγή για τα σκουλαρίκια

Ηρωίδα αστυνομικός έχασε την προαγωγή για τα σκουλαρίκια

Οι τηλεοπτικές εμφανίσεις για τη διάσωση τριών ανθρώπων στοίχισαν την προαγωγή σε αστυνομικό.

Η εμφάνισή της σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις μετά την ηρωική πράξη να σώσει τρεις ανθρώπινες ζωές από βέβαιο πνιγμό στοίχισαν τελικά την προαγωγή στην αστυνομικό Sally Fairweather.

Ήταν πριν από λίγο καιρό που η Sally Fairweather οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο Western Freeway όταν παρατήρησε ένα τζετ σκι να κάνει κύκλους στο νερό χωρίς επιβάτες.

Χωρίς δεύτερη σκέψη πήδηξε στο νερό. Διέσωσε δύο άντρες και ένα 8χρονο αγόρι που είχαν σωσίβια αλλά δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν και βρίσκονταν σε προφανή κίνδυνο.

Οι ηρωικές προσπάθειες της αστυνομικού φυσικά ενθουσίασαν την αστυνομία της Βικτώρια. Έτσι την παρότρυναν να δώσει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διάσωση και την προώθηση της ασφάλειας στο νερό.

Φωτογραφήθηκε μάλιστα και για τα social media της αστυνομίας στη Βικτώρια. Και αυτές οι εμφανίσεις της ήταν τελικά που της στοίχισαν την προαγωγή. Επειδή φορούσε τα σκουλαρίκια της.

Όταν ρωτήθηκαν αναφορικά με τα δημοσιεύματα, η αστυνομία επιβεβαίωσε την είδηση πως πράγματι έχασε την προαγωγή. «Όλοι οι αξιωματικοί της αστυνομίας αναμένεται να τηρούν τα πρότυπα στολής και εμφάνισης. Το εγχειρίδιο αναφέρει σαφώς ότι οι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να φορούν σκουλαρίκια κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι προέβη σε μια ηρωική πράξη όταν διέσωσε τρεις ανθρώπους. Ωστόσο είναι σημαντικό τα μέλη να τηρούν τα πρότυπα ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι ασυνήθιστο να έχουμε συζήτηση με κάποιον αν δεν τα τηρεί. Επειδή πρόκειται για εσωτερικό θέμα, θα ήταν ακατάλληλο για εμάς να σχολιάσουμε περαιτέρω», ανέφεραν σε δήλωσή τους στο news.com.au.

Σοκαρισμένοι με την απόφαση

Φυσικά και βρέθηκαν πολλοί να υπερασπιστούν την ηρωική αστυνομικό. «Ελπίζω να επικρατήσει η κοινή λογική. Η εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών της, το θάρρος και η δέσμευσή της να κρατήσει τους κατοίκους ασφαλείς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος Daniel Andrews.

Η πρώην επικεφαλής της αστυνομίας Christine Nixon εμφανίστηκε σοκαρισμένη με το περιστατικό. «Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς γιατί τα σκουλαρίκια μπορούν να κάνουν τέτοια διαφορά στη μελλοντική προαγωγή κάποιου».

Εξήγησε και το γιατί ισχύουν οι κανόνες σχετικά με τα κοσμήματα. Και πάλι όμως δεν μπορούσε να κατανοήσει το σκεπτικό της απόφασης. «Δεν φοράς σκουλαρίκια που μπορεί να είναι επικίνδυνα. Έχεις να αντιμετωπίσεις ανθρώπους που μπορεί να είναι παραβάτες. Μπορεί να σου τραβήξουν το αυτί για παράδειγμα. Αυτό ήταν πάντα θέμα ασφάλειας».

Τα μόνα κοσμήματα που μπορούν να φορεθούν, σύμφωνα με το εγχειρίδιο στην αστυνομία της Βικτώρια, είναι τα ρολόγια, ελάχιστα δαχτυλίδια και βραχιόλια ή μενταγιόν ιατρικού συναγερμού έκτακτης ανάγκης. Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο που η αστυνομία στη Βικτώρια αγωνίζεται να προσλάβει αστυνομικούς.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024