Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βγάζουν μπροστά το «πράσινο» πρόγραμμα 

Βγάζουν μπροστά το «πράσινο» πρόγραμμα 

Το πρόβλημα με το πρόγραμμα, το οποίο επεξεργάστηκε μια μεγάλη ομάδα στελεχών υπό τον Νίκο Χριστοδουλάκη, είναι ότι ακόμα δεν έχει διαδοθεί στην βάση

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να είναι, για τα στελέχη του, το μεγαλύτερο ατού του κόμματος –και αυτό γιατί θεωρούν πως σε μια εκλογική αναμέτρηση με αυξημένη πόλωση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, υπάρχουν πολίτες που «αναζητούν διεξόδους» στις ρεαλιστικές αντι-προτάσεις.

Οι οποίες, στην περίπτωση της Χαριλάου Τρικούπη, είναι και προοδευτικές, καθώς το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να απευθυνθεί σε μια ευρεία γκάμα ψηφοφόρων από το προοδευτικό κέντρο έως τις παρυφές της Αριστεράς.

Το πρόβλημα με το πρόγραμμα, το οποίο επεξεργάστηκε μια μεγάλη ομάδα στελεχών υπό τον Νίκο Χριστοδουλάκη, είναι ότι ακόμα δεν έχει διαδοθεί στην βάση.

Γι’ αυτόν τον λόγο, το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια το πρόγραμμα να «περάσει» επικοινωνιακά και σε εκείνους τους οποίους αφορά –με εξειδίκευση ανά ομάδα, αλλά και εναλλακτικούς τρόπους προβολής που θα του επιτρέψουν να γίνει ευρύτερα γνωστό.

Και αυτό αφορά ειδικά τις προτάσεις για τις νεότερες γενιές, ειδικά αυτές τις οποίες η παράταξη δεν έχει ακόμα καταφέρει να προσεγγίσει με τον τρόπο που θα ήθελε. «Εφόσον είμαστε ένα από τα τρία κόμματα που θα πάρει διερευνητική εντολή, θα θέσουμε το σοσιαλιστικό μας πρόγραμμα», ανέφερε σ’ αυτό το μήκος κύματος ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Αυτό θα περιλαμβάνει κατάργηση του άρθρου 10 του νομοσχεδίου για την υγεία που καταργεί τη δημόσια δωρεάν περίθαλψη. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και άλλα σημαντικά θέματα όπως για παράδειγμα η κοινωνική στέγη για νέα ζευγάρια και φοιτητές. Εμείς ούτε “καίμε” την πρώτη Κυριακή όπως ο κ. Μητσοτάκης, ούτε λέμε ότι “δεν κάνουμε κυβέρνηση ηττημένων”, όπως λέει ο κ. Τσίπρας», επεσήμανε, δείχνοντας και τον τρόπο της κωδικοποίησης των προτάσεων που θα επιχειρήσει το ΠΑΣΟΚ τους μήνες μέχρι την κάλπη της απλής αναλογικής.

Σταθερότητα vs Στασιμότητα

Γνωρίζοντας ότι η τακτική της ΝΔ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ είναι να τον αναδείξει ως καθοριστικό παράγοντα σε μια «κυβέρνηση ηττημένων» (η οποία φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη), στην Χαριλάου Τρικούπη τάσσονται υπέρ του αιτήματος για σταθερότητα, χωρίς όμως να θεωρούν πως αυτή ταυτίζεται με την επικράτηση της ΝΔ.

«Η κυβερνητική σταθερότητα δεν εξισούται με τη στασιμότητα. Εμείς θέλουμε σταθερότητα, αλλά όχι στασιμότητα», σχολίασε ο Δημήτρης Μάντζος (Action24). «Παλεύουμε με το δικό μας προγραμματικό λόγο να ανατάξουμε τη ζημιά και το πλήγμα στη νέα γενιά, στη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους που προκλήθηκε και επί ΝΔ και επί ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει ξεκαθαρίσει ότι την επομένη των εκλογών δεν θα παραδώσει την διερευνητική εντολή, καίγοντας την όποια πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024