Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός τώρα στην Κρήτη

Σεισμός τώρα στην Κρήτη

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 33 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κρήτης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 33 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νεάπολης Λασιθίου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

Στον χορό των Ρίχτερ

Η σεισμική δραστηριότητα στο συγκεκριμένο ρήγμα είναι σε μεγάλη έξαρση τις τελευταίες ημέρες.

Τις τελευταίες ώρες σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή μπαράζ δονήσεων με την μεγαλύτερη, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να σημειώνεται στις 00:59 τα ξημερώματα τις Τρίτης.

Ακολούθησε ασθενής δόνηση 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 04. 36 το πρωί με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή 37 Χλμ. ΒΒΑ της Νεάπολης Λασιθίου και εστιακό βάθος , 16.1 χλμ.

Στις 06. 43 το πρωί, μια ακόμα δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή 38 Χλμ. ΒΒΑ της Νεάπολης Λασιθίου. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 11.9 χλμ.

Σημειώνεται οτι χθες, μιλώντας σχετικά για το θέμα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη έντονη σεισμική δραστηριότητα από τις 28 Δεκεμβρίου. Ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει είναι της τάξεως των 4,4 Ρίχτερ και σήμερα είχαμε τα 4,2 Ρίχτερ. Δεν αποκλείω να υπερβούμε τα 4,4 Ρίχτερ, όμως το ότι βρισκόμαστε σε θαλάσσιο χώρο, περίπου 40 χλμ. μακριά από τις πλησιέστερες πόλεις της Βόρειας Κρήτης δημιουργεί μια απόσταση ασφαλείας».

Την ίδια ώρα,  ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση σεισμικότητας που εξακολουθεί σε ένα υποθαλάσσιο χαρτογραφημένο ρήγμα, την οποία παρακολουθούν οι επιστήμονες, χωρίς, ωστόσο, αυτή να προκαλεί ανησυχία.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024