Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «δώρο» του Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό λέγεται Κάνααν

Το «δώρο» του Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό λέγεται Κάνααν

Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν σε «δαιμονιώδη» κατάσταση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα δείχνοντας πως η υπόθεση Ντόρσεϊ του έκανε καλό.

Ο Αϊζάια Κάνααν είναι αναμφίβολα ένας από τους παίκτες του Ολυμπιακού που ήρθαν το καλοκαίρι έχοντας να «σηκώσει» το μεγαλύτερο «βάρος». Αυτό του αντικαταστάτη του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο γκαρντ των νταμπλούχων Ελλάδας η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε ένα διάστημα προσαρμογής στη νέα του ομάδα, πλέον όμως δείχνει πως έχει βρει για τα καλά τον εαυτό του και αποδεικνύει πως είναι ο killer που όλοι περίμεναν. Και σε αυτό έβαλε το… χεράκι του και ο Τάιλερ.

Τις προηγούμενες ημέρες όλα περιστρέφονταν γύρω από τον ομογενή γκαρντ, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του από τους Ντάλας Μάβερικς λύθηκε, με τις περισσότερες μεγάλες ομάδες της Euroleague να στρέφονται αμέσως πάνω του. Όπως είναι φυσικό το όνομα του Ντόρσεϊ «έπαιξε» πολύ δυνατά και για τον Ολυμπιακό, με την πρώην ομάδα του να ήταν ένα από τα φαβορί στην ενδεχόμενη επιστροφή του στην Ευρώπη. Τελικά ο Ντόρσεϊ αποφάσισε να εξαντλήσει όλες του τις πιθανότητες για να παραμείνει στην Αμερική και να βρει το πολυπόθητο συμβόλαιο στο NBA, έτσι υπέγραψε και πάλι με τους Τέξας Λέτζεντς, την αναπτυξιακή ομάδα των Μάβερικς, στην G League.

Μπορεί πλέον το θέμα Ντόρσεϊ να έχει ξεκαθαρίσει για τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο η συζήτηση γύρω από το όνομά του και την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, κράτησε αρκετό διάστημα και όπως είναι φυσικό δεν θα γινόταν να μην «μπλεχτεί» και ο Κάνααν σε αυτή. Ο νούμερο ένα υποψήφιος σε περίπτωση έλευσης του Τάιλερ, για να αποχωρήσει ή να παραγκωνιστεί ήταν εκείνος. Κι αυτό όπως φάνηκε «θύμωσε» τον Αμερικανό γκαρντ και τον βοήθησε να αναδείξει το επιθετικό του ταλέντο ακόμα περισσότερο.

Αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Κάνααν έδειξε σε ένα μεγάλο ματς πως ο Ολυμπιακός μπορεί να βασιστεί πάνω του για να είναι εκείνος ο παίκτης που θα τον οδηγήσει στην επίθεση, με «όπλο» το «φαρμακερό» σουτ του. Ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες στο ΟΑΚΑ και στην άνετη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 95-71, έχοντας 17 πόντους με 2/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/1 βολή. Μεγάλωσε το γήπεδο στην επίθεση, τα ελεύθερα σουτ που πήρε τα έβαλε όλα, έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Πάρις Λι αλλά και στους υπόλοιπους κοντούς του Παναθηναϊκού και για αυτό τον λόγο κέρδισε χρόνο και έμεινε πάνω από 25 λεπτά στο παρκέ.

Φτάνοντας στο αποκορύφωμα της χθεσινής εμφάνισης απέναντι στην ΑΕΚ, όπου ο Κάνααν πραγματοποίησε το μεγαλύτερό του ματς με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, ενώ παράλληλα πέτυχε και μια επίδοση η οποία μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του μπασκετικού Ολυμπιακού. Κι αυτό γιατί πέρα από τους 24 πόντους, που σκόραρε όλους με τρίποντα, είχε την απίστευτη επίδοση με 8/11 σουτ τριών πόντων, γράφοντας ιστορία καθώς κατέρριψε το ρεκόρ με τα περισσότερα τρίποντα που έχει πετύχει ένας παίκτης των «ερυθρόλευκων» σε έναν αγώνα, ξεπερνώντας τους Μίλαν Τόμιτς και (κατά «διαβολική» σύμπτωση) Τάιλερ Ντόρσεϊ με 7.

Μετά το παιχνίδι απέναντι στην «Ένωση», ο ίδιος έκανε την πιο σημαντική δήλωση:

«Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσω την ομάδα για να κερδίσει. Ό,τι είναι απαραίτητο για να πετύχουμε. Θέλω να με σκέφτονται ως ανταγωνιστικό, ως ηγέτη, ως μαχητή».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024