Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρώτες ημέρες της Τσαπανίδου και η στρατηγική του 7ου ορόφου

Οι πρώτες ημέρες της Τσαπανίδου και η στρατηγική του 7ου ορόφου

Η Πόπη Τσαπανίδου χτίζει εικόνα σκληρής εκπροσώπου που θέλει να αποτινάξει γρήγορα το υποτιθέμενο «απολιτίκ φορτίο» της αλλά και να διατηρήσει την ικανότητα «περάσματος» σε πιο μαζικό κοινό.

Οι πρώτες ημέρες της δημοσιογράφου και νέας εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπης Τσαπανίδου μετά την ανάρρωσή της από την πνευμονία που την ταλαιπώρησε είχαν σκληρό ροκ και προσγείωση στα πολεμικά χαρακώματα της προεκλογικής περιόδου που έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές.

Η ίδια με δηλώσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και τα ερωτήματα που έθεσε επίσημα για την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων προς την ΝΔ έδειξε πως εναρμονίστηκε γρήγορα με το ύφος και τον τρόπο που θέλει να πάει η Αξιωματική Αντιπολίτευση: Υψηλές ταχύτητες και σκληρή γλώσσα που όμως θα οριοθετείται πολιτικά.

«Θα διαγράψει τον κ. Κουτούπη ο Μητσοτάκης ή στηρίζει το πλιάτσικο 5,5 εκατ. με 420 απευθείας αναθέσεις;», ρώτησε η Πόπη Τσαπανίδου για το γαλάζιο στέλεχος που φέρεται να έχει εμπλοκή.

Το στρατηγείο του 7ου ορόφου

Η γειτνίαση της με το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στον 7ο όροφο και ο ταχύτατος τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύεται και διαβάζει πάνω στις θέσεις και την επικαιρότητα διαμορφώνουν την εικόνα μιας σκληρής εκπροσώπου που θέλει να αποτινάξει γρήγορα το υποτιθέμενο «απολιτίκ φορτίο» της αλλά και να διατηρήσει την ικανότητα «περάσματος» σε πιο μαζικό κοινό.

Εξάλλου και ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του θέλουν στρατηγική δομικής αντιπολίτευσης και συνδυασμό με την ανάδειξη του δικού τους πειστικού κυβερνητικού αφηγήματος – εδώ πολλοί εντοπίζουν τον βαθμό δυσκολίας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Κουμουνδούρου και μέσω της κυρίας Τσαπανίδου βέβαια φτιάχνει ένα νέο οδικό χάρτη πολεμικής από την μία και ανοίγματος από την άλλη. Το νέο σχέδιο με το βίντεο για το πατρικό σπίτι και το μείζον θέμα της στέγης για τους νέους είναι ένας μόνον κρίκος για μια ευρεία διείσδυση σε νεανικά στρώματα, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρεύμα αλλά και δεν είναι βέβαιος πως θα φτάσουν στην κάλπη.

Εξάλλου εδώ εγγράφονται και μια σειρά νέων υποψηφιοτήτων που θα ακούσουμε το επόμενο διάστημα και που η Κουμουνδούρου θέλει να αποτελούν ελκυστικό παράγοντα για την ψήφο και την επιρροή του κόμματος. Σε όλο αυτό το νέο σχέδιο κεντρική θέση θα έχει η Τσαπανίδου και ως πολιτικό στέλεχος πια και όχι απλώς ως μια δημοφιλής δημοσιογράφος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκπέμψει εικόνα κυβερνητικής παράταξης και όχι μόνον μιας δύναμης διαμαρτυρίας ενώ στο ίδιο κάδρο θα συνεχίσει να θέτει το επίδικο της προοδευτικής διακυβέρνησης στις άλλες πολιτικές δυνάμεις ως βασική προϋπόθεση της πολιτικής αλλαγής. Πίεση στην κυβέρνηση, έμμεση πίεση σε όμορες δυνάμεις. Μεγάλο μέρος της διττής στρατηγικής θα περνάει και από τα Μέσα – και από τα κοινωνικά δίκτυα – που πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει με επίσης ειδικό σχέδιο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024