Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα Κούγια για αναβολή της δίκης
Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η κλήρωση των ενόρκων και στη συνέχεια το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ημερομηνία της διακοπής.
«Οχι», στην αναβολή της δίκης, με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου είπε πριν λίγο το δικαστήριο που απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας, υποστηρίζοντας ότι έχει ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.
Όπως είχε προαναγγείλει, ο κ. Κούγιας, ζήτησε από την έδρα, του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη να αναβληθεί και να προσδιοριστεί σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο του 2023.
Γιατί το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα
Πριν καθίσει στη θέση της κατηγορούμενης κοίταξε προς τα έδρανα του ακροατηρίου αναζητώντας με το βλέμμα της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος είχε προσέλθει από νωρίς στο δικαστήριο και κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου.
Παρόντες στο δικαστήριο ήταν η μητέρα της ,η αδερφή της και ο πατριός της κατηγορουμένης.
Με την εκφώνηση της υπόθεσης και πριν από την κλήρωση των ενόρκων και την εκφώνηση των μαρτύρων, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου έθεσε ζήτημα αναβολής επικαλούμενος επαγγελματικά κωλύματα και λόγους υγείας.
Πώς δικαιολόγησε ο Κούγιας το αίτημα αναβολής
«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή. Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές.
»»Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κα κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α. Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
»» Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.
Η δίκη ωστόσο θα γίνει κανονικά. Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται η κλήρωση των ενόρκων και στη συνέχεια το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ημερομηνία της διακοπής.
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442