Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίθανος Κάνααν ξεπέρασε Ντόρσεϊ και Τόμιτς

Απίθανος Κάνααν ξεπέρασε Ντόρσεϊ και Τόμιτς

Ο Αϊζάια Κάνααν ήταν τρομερός στη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, πετυχαίνοντας 24 πόντους με 8/11 τρίποντα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ με τα περισσότερα τρίποντα σε ένα παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» που κατείχαν οι Ντόρσεϊ και Τόμιτς.

Ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» την ΑΕΚ στο ΣΕΦ για την 11η αγωνιστική της Basket League με 111-71, προσφέροντας ακόμα μία επιθετική παράσταση στον κόσμο του. Κορυφαίος του αγώνα για τους «ερυθρόλευκους» ο Αϊζάια Κάνααν, οποίος πέτυχε 24 πόντους, έχοντας απίστευτο ποσοστό στα τρίποντα με 8/11 εύστοχα.

Ο Αμερικανός γκαρντ των νταμπλούχων Ελλάδας έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ σκοράροντας τους 24 πόντους του όλους πίσω από τα 6,75μ. γράφοντας το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία του Ολυμπιακού, καθώς κατέρριψε το ρεκόρ με τα περισσότερα τρίποντα που έχει πετύχει ένας παίκτης των «ερυθρόλευκων» σε έναν αγώνα, ξεπερνώντας τους Μίλαν Τόμιτς και Τάιλερ Ντόρσεϊ με 7.

Συγκεκριμένα ο Σέρβος είχε βάλει 7 τρίποντα το 1998 (κατά διαβολική σύμπτωση σε έναν αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΚ), άλλα τόσα απέναντι στον Άρη το 2001, ενώ είχε κάνει και τρίτη φορά την ίδια επίδοση, αυτή τη φορά απέναντι στην Ολίμπια Λάρισας το 2003.

Ο ομογενής γκαρντ από την άλλη είχε σκοράρει 7 φορές πίσω από τα 6,75μ. σε έναν αγώνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την περσινή σεζόν.

Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε τον Κάνααν εκτός αγωνιστικού χώρου για να πάρει το χειροκρότημα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και να αποθεωθεί για την σπουδαία του εμφάνιση.

Μετά το τέλος του αγώνα ο ίδιος δήλωσε:

«Ήταν μια καλή ομαδική προσπάθεια απόψε. Εκτελέσαμε το πλάνο. Η ΑΕΚ έπαιξε καλά στην αρχή, αλλά θέλαμε να παραμείνουμε επιθετικοί. Εγώ αισθανόμουν καλά και έβαλα τα σουτ. Δεν ήξερα καν ότι έβαλα οκτώ τρίποντα. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που τα πέτυχα. Ήθελα να μείνω επιθετικός μέχρι το τέλος. Μόλις βγήκα από το παιχνίδι μού είπαν ότι έκανα ρεκόρ. Είναι υπέροχο.

Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσω την ομάδα για να κερδίσει. Ό,τι είναι απαραίτητο για να πετύχουμε. Θέλω να με σκέφτονται ως ανταγωνιστικό, ως ηγέτη, ως μαχητή».






Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024