Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γρεβενά: Σπαραγμός στην κηδεία του 6χρονου Θωμά

Γρεβενά: Σπαραγμός στην κηδεία του 6χρονου Θωμά

Φίλοι και συγγενείς συνόδευσαν το αγγελούδι στην τελευταία του κατοικία.

Συγκλονισμένη από τον αδόκητο χαμό του 6χρονου Θωμά παραμένει η τοπική κοινωνία των Γρεβενών.

Φίλοι, συγγενείς και κάτοικοι της πόλης συνόδευσαν αργά το μεσημέρι της Κυριακής το μικρό αγγελούδι στην τελευταία του κατοικία, με την εξόδιο ακολουθία να τελείται στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

Γεμάτοι δάκρυα οι κάτοικοι της πόλης αποχαιρέτησαν τον 6χρονο Θωμά, ο οποίος «χάρισε» ζωή σε άλλους ανθρώπους, μετά την απόφαση των γονέων του να δωρίσουν τα όργανά του.

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου Θωμά, ενώ όλοι μιλούν για το μεγαλείο ψυχής που έδειξαν, μπροστά στο τραγικό περιστατικό που βίωσαν.

Η επιθυμία των γονέων

Το μεγαλείο ψυχής των ανθρώπων αυτών, δεν σταμάτησε μόνο στη δωρεά οργάνων του παιδιού τους, αλλά είχαν άλλη μια επιθυμία από όσους θα βρίσκονταν στην κηδεία.

Οι γονείς του 6χρονου Θωμά ζήτησαν αντί στεφάνων, να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά απινιδωτών που θα διατεθούν στα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Επτά άτομα πήραν τα μοσχεύματα

Η είδηση του θανάτου του μικρού Θωμά και η απόφαση των γονιών του να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων, μοίρασε χαμόγελα σε κάποιες οικογένειες που έβλεπαν τους δικούς τους ανθρώπους να ζουν με δυσκολία και να αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι την απειλή του θανάτου.

Ειδικότερα, επτά άνθρωποι θα λάβουν το μόσχευμα που αναζητούσαν σε Ελλάδα και Ιταλία. Συγκεκριμένα, οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν στην Ελλάδα, ενώ για την καρδιά, τους πνεύμονες και το ήπαρ βρέθηκαν λήπτες στην Ιταλία.

Ενός λεπτού σιγή πριν ξεκινήσει η διαδικασία

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στο χειρουργείο του νοσοκομείου Πατρών, όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την αφαίρεση των οργάνων του 6χρονου Θωμά.

Οι γιατροί από Ελλάδα και Ιταλία που συμμετείχαν για την αφαίρεση οργάνων του 6χρονου Θωμά, κράτησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν έτσι το αγοράκι και τους γονείς του, για την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανά του.

Το χειρουργείο προκειμένου να αφαιρεθούν η καρδιά, οι πνεύμονες και το ήπαρ του 6χρονου διήρκησε σχεδόν 12 ώρες με τη συμμετοχή ειδικών ομάδων από Ελλάδα και Ιταλία καθώς τα δώρα ζωής του Θωμά θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς από τις δύο χώρες αυτές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καρδιά του μικρού Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες του αγοριού από τα Γρεβενά σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών, με το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη.

«Να συνεχίσει να χτυπά η καρδούλα του»

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει, η μητέρα του 6χρονου Θωμά που μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς ευχόμενη να πάνε όλα καλά.

«Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει», είπε.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024