Μεξικό: Συγκρούστηκαν συρμοί του μετρό – Ένας νεκρός, 16 τραυματίες
Σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε στην Πόλη του Μεξικού.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 16 τραυματίστηκαν όταν συγκρούστηκαν δύο συρμοί του μετρό στην πρωτεύουσα του Μεξικού, μια μεγαλούπολη 20 εκατομμυρίων κατοίκων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
«Δεκαέξι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία (…) Προς το παρόν, έχει αναφερθεί δυστυχώς ένας θάνατος» έγραψε στο Twitter η δήμαρχος Κλαούντια Σεϊνμπάουμ.
Two metro trains collided in a Mexico City tunnel Saturday, killing one person and injuring 16, authorities in the megacity of 20 million reported https://t.co/KebmpGy2o6
— AFP News Agency (@AFP) January 7, 2023
Πώς έγινε η σύγκρουση
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα δύο τρένα συγκρούστηκαν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, μέσα σε μια σήραγγα που συνδέει τους σταθμούς Ποτρέρο και Λα Ράσα, στη γραμμή 3 του μετρό, η οποία διασχίζει το Μεξικό στον άξονα βορράς/νότος.
Το μετρό του Μεξικού δέχεται συχνά επικρίσεις κυρίως λόγω της ανεπαρκούς συντήρησης των εγκαταστάσεών του. Τον Μάιο του 2021, από την κατάρρευση μιας γέφυρας τη στιγμή που περνούσε ένας συρμός σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι και τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν.
Το μετρό λειτουργεί από το 1969, έχει 12 γραμμές, 195 σταθμούς και ένα δίκτυο γραμμών μήκους 226 χιλιομέτρων. Το 2021 μετέφερε 837 εκατομμύρια επιβάτες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι νεκροί του Ιράν δεν ήταν μόνο οι διαδηλωτές – Άοπλοι, ανήλικοι και περαστικοί ανάμεσα στα θύματα
- Ο Ολυμπιακός είχε στο χορτάρι 16… Φουστέρ
- Έγκυος Αφροδίτη, συμπερίληψη και τα φτερά των 22 κιλών: Η αλήθεια της Victoria’s Secret σε αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ
- Αγρίνιο: «Δεχόμουν απειλές και είδα όπλο» – Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος για τη δολοφονία του κοινοτάρχη
- Κωνσταντίνος Δαβάκης: Ο δρόμος του καλού
- Δεν θα πάει στο Νταβός ο Μερτς για το «Συμβούλιο Ειρήνης» – «Ο ΟΗΕ είναι το σύστημά μας για διασφάλιση της ειρήνης», λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ







