Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «κατάρα» του Άγιαξ

Η «κατάρα» του Άγιαξ

Πέντε παίκτες προερχόμενοι από τον Άγιαξ, εμφάνισαν σοβαρά προβλήματα υγείας, με τελευταίο τον Νουσαϊρ Μαζράουι ο οποίος διαγνώσθηκε με περικαρδίτιδα.

Σοκ προκάλεσαν στην Μπάγερν Μονάχου τα μαντάτα για τον Νουσαϊρ Μαζράουι. Ο Μαροκινός μπακ θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 1,5 μήνα αφού διαγνώσθηκε με περικαρδίτιδα, την οποία φαίνεται πως προκάλεσε ο Covid-19. Οι γιατροί θα παρακολουθούν την πορεία της υγείας του διεθνή άσου και ανάλογα με την εξέλιξή της θα καθοριστεί και η ακριβής επιστροφή του στη δράση.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και το γεγονός πως ο Μαζράουι προέρχεται από τον Άγιαξ, αξίζει να σημειωθεί πως ο ποδοσφαιριστής των Βαυαρών προστίθεται σε μία λίστα παικτών με παρελθόν στον Άιαντα που στην πορεία της καριέρα τους αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Θα πει κανείς πως στην περίπτωση του Μαζράουι ευθύνεται ο κορωνοϊός, από την άλλη όμως δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο πως ο συγκεκριμένος είναι ο πέμπτος πρώην ή νυν του Άγιαξ που δοκιμάζεται από θέμα με την υγεία του.

Δεν επανήλθε ποτέ

Το πρώτο και μεγαλύτερο ίσως σοκ από όλα ήταν το 2017 με τον Αμπντελάκ Νούρι. Ο 20χρονος τότε άσος είχε καταρρεύσει μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια φιλικής αναμέτρησης του Άγιαξ με τη Βέρντερ Βρέμης. Η διάγνωση έκανε λόγο για μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να ξυπνά από το κώμα 2,5 χρόνια αργότερα, αλλά να μην είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, χωρίς να είναι λειτουργικός, αλλά τουλάχιστον είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται και να επικοινωνεί με τους γύρω του.

Επέστρεψε δριμύτερος 

Τον Δεκέμβρη του 2019 ήρθε ακόμη ένα σοκ για τον Άγιαξ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βαλένθια στο Champions League ο Ντάλεϊ Μπλιντ ένιωσε έντονη αδιαθεσία και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε μετά το ματς έδειξαν πως έχει πρόβλημα με την καρδιά του. Ο Ολλανδός έμεινε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά επέστρεψε στα γήπεδα και για το επόμενο εξάμηνο μάλιστα θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Μπάγερν.

Το απόλυτο σοκ σε live μετάδοση 

Η κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο παιχνίδι της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020 ήταν το γεγονός που σημάδεψε εκείνη τη διοργάνωση. Για λίγα λεπτά η καρδιά του νυν άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε σταματήσει να χτυπά. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών του αγώνα, ο Έρικσεν επανήλθε στη ζωή και στη συνέχεια επέστεψε και στα γήπεδο, έχοντας πλέον μέσα του έναν αυτόματο εμφυτεύσιμο απινιδωτή. Το περιστατικό συνέβη οκτώ χρόνια μετά την αποχώρηση του έμπειρου άσου από τον Άγιαξ, όμως είναι ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που έχει στο βιογραφικό του τον Αίαντα, ενώ είναι και προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου.

Μαχητής

Τελευταίο δυσάρεστο γεγονός πριν από την είδηση του Μαζράουι ήταν αυτό με τον Σεμπάστιαν Αλέ της Ντόρτμουντ. Λίγες μόλις μέρες μετά τη μεταγραφή του από τον Άγιαξ στη γερμανική ομάδα, ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού διαγνώσθηκε με καρκίνο στους όρχεις και ξεκίνησε άμεσα τον μεγάλο αγώνα για τη ζωή του. Τα πράγματα πλέον φαίνεται πως πηγαίνουν καλά, με την κατάστασή του να βελτιώνεται σε τέτοιο βαθμό που οι γιατροί του έδωσαν το ΟΚ για να επιστρέψει στις προπονήσεις των Βεστφαλών.

Η διαφορά του Αλέ σε σχέση με τους προηγούμενους είναι πως ο 28χρονος άσος δεν προήλθε από τις ακαδημίες του Αίαντα, αλλά αποκτήθηκε από τη Γουέστ Χαμ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024