Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Περιστέρι 72-71: Απογοητευτικοί οι «πράσινοι», πήγε να τους... ξεράνει ο Σπανούλης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 72-71: Απογοητευτικοί οι «πράσινοι», πήγε να τους… ξεράνει ο Σπανούλης

Ο Παναθηναϊκός έχασε διαφορά 21 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο πήρε τη νίκη απέναντι στο Περιστέρι με 72-71 σε ένα ματς με φινάλε θρίλερ, για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε θρίλερ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 72-71 του Περιστερίου για την 11η αγωνιστική της Basket League και πέτυχε την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού για τρία δεκάλεπτα, προηγήθηκαν με 21 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου, ωστόσο το Περιστέρι με αντεπίθεση διαρκείας και ένα εκπληκτικό τέταρτο δεκάλεπτο έφτασε κοντά στο να «κλέψει» το ματς, με τον Ντένμον να αστοχεί στο τελευταίο, δύσκολο σουτ.

Στο 7-4 η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο «γύρισε» τον διακόπτη και έκανε μια τεράστια ανατροπή που δεν ολοκληρώθηκε.

Με τους Γουόλτερς, Γουίλιαμς, Καλαϊτζάκη, Πονίτκα και Γκουντάιτις ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ντέγιαν Ράντονιτς, με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να μπαίνει «καυτός» στο ματς σκοράροντας τους επτά πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού για το 7-3, με τον Γουίλιαμς να παίρνει τη σκυτάλη και με δύο σερί τρίποντα έστειλε τη διαφορά στους 10 (13-3). Ο Κασελάκης ήταν ο μοναδικός παίκτης των φιλοξενούμενων που κατάφερε να συνδεθεί με το καλάθι στην πρώτη περίοδο, πετυχαίνοντας και τους οκτώ πόντους της ομάδας του, μειώνοντας στους 6 (14-8), για να τρέξει ένα 9-0 το «τριφύλλι» και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 23-8.

Στην δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ανεβάζει σταθερά τη διαφορά, με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Με δύο βολές του Καλαϊτζάκη και ένα καλάθι του Γουόλτερς ο Παναθηναϊκός έφτασε σε double score (32-16), για να μειώσει στη συνέχεια με τρεις συνεχόμενες βολές ο Αγραβάνης στους 13. Σε εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» έτρεξαν νέο σερί 9-0 και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 22 (41-19). Ραντάνοφ και Κασελάκης σκόραραν για το 44-28, με τον Γκουντάιτις να βάζει ένα καλάθι στη λήξη του χρόνου και να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 46-28.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν σαφώς καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο, με τον Κασελάκη να ευστοχεί σε τρίποντο και τον Λι να απαντάει με δύο βολές για το 48-31. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη κατέβασαν τη διαφορά στους 7 (48-41) με τρίποντο του Αγραβάνη, ωστόσο ο Παναθηναϊκός με «όπλο» την άμυνα κατάφερε να τρέξει ένα σερί από την πλευρά του 13-0 για να ανεβάσει και πάλι τη διαφορά στους 20 (61-41) και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το «τριφύλλι» στο +21 (65-44).

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει διαχείριση στην τελευταία περίοδο, όλα άλλαξαν. Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς έδειξαν να χάνουν εντελώς τη συγκέντρωσή τους, με το Περιστέρι να εμφανίζεται άλλη ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα απίστευτο 16-0 με τον Παναθηναϊκό να παραμένει άποντος για σχεδόν 7 λεπτά στην τέταρτη περίοδο, για να μειώσουν στους 5 (65-60), 3.20″ πριν το τέλος. Ο Φρανσίσκο με τρίποντο έκανε το 68-65 και το Περιστέρι είχε μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς.

Λι και Τζούστον διαμόρφωσαν το 70-67, μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό. Ο Τζούστον έκλεψε στην επαναφορά των σαστισμένων παικτών του Παναθηναϊκού και μείωσε στον πόντο με 9.6″ στο ρολόι. Ο Λι ευστόχησε σε δύο βολές, το ίδιο και ο Φρανσίσκο για το 72-71. Ο Αμερικανός γκαρντ του «τριφυλλιού» πήγε ξανά στη γραμμή αστόχησε και στις δύο, με τον Ντένμον να κατεβάζει το ριμπάουντ με 6.3″ για το φινάλε, να διασχίζει το γήπεδο αλλά να παίρνει ένα πολύ δύσκολο σουτ πάνω σε άμυνα και να αστοχεί.

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 46-28, 65-44, 72-71

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024