Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν - Σολτς: Συμφώνησαν να σταλεί νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Μπάιντεν – Σολτς: Συμφώνησαν να σταλεί νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε η αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία θα στείλουν νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που εκδόθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AP).

Ενίσχυση του ουκρανικού στρατού

Ειδικότερα, οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης: Bradley από τις ΗΠΑ και Marder από τη Γερμανία.

Το Βερολίνο θα παραδώσει επίσης στο Κίεβο μια συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, μετά την αντίστοιχη προσφορά της Ουάσιγκτον τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση,

Και υπογραμμίζεται πως ΗΠΑ και Γερμανία θα καλωσορίζουν «επιπλέον δωρεές συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και οχημάτων μάχης» από συμμάχους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Προχθές Τετάρτη και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε ανακοινώνσει στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ότι θα στείλει ελαφρά άρματα μάχης γαλλικής κατασκευής AMX-10 RC για να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με γάλλο αξιωματούχο.

Μεταφορά των στρατηγικών βομβαρδιστικών

Στο μεταξύ, η ημερήσια αναφορά του βρετανικού υπουργείου Αμυνας επικεντρώνεται στις επιπτώσεις από τη μεταφορά των στρατηγικών βομβαρδιστικών της Ρωσίας στη ρωσική Απω Ανατολή μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε το στρατηγικής σημασία αεροδρόμιο στην πόλη Ενγκελς, όπου στάθμευαν τα εν λόγω βομβαρδιστικά.

Στις 27 Δεκεμβρίου ο γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ντανίλοφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία μετέφερε τα στρατηγικά της βομβαρδιστικά Tu-95MS και Tu-22M3 στη ρωσική Απω Ανατολή.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024