Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία θα στείλουν νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως αναφέρει κοινή ανακοίνωση των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που εκδόθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από AP).
Ενίσχυση του ουκρανικού στρατού
Ειδικότερα, οι δύο χώρες θα ενισχύσουν τον ουκρανικό στρατό με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης: Bradley από τις ΗΠΑ και Marder από τη Γερμανία.
Το Βερολίνο θα παραδώσει επίσης στο Κίεβο μια συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, μετά την αντίστοιχη προσφορά της Ουάσιγκτον τον προηγούμενο μήνα, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση,
Και υπογραμμίζεται πως ΗΠΑ και Γερμανία θα καλωσορίζουν «επιπλέον δωρεές συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και οχημάτων μάχης» από συμμάχους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Προχθές Τετάρτη και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε ανακοινώνσει στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ότι θα στείλει ελαφρά άρματα μάχης γαλλικής κατασκευής AMX-10 RC για να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με γάλλο αξιωματούχο.
Μεταφορά των στρατηγικών βομβαρδιστικών
Στο μεταξύ, η ημερήσια αναφορά του βρετανικού υπουργείου Αμυνας επικεντρώνεται στις επιπτώσεις από τη μεταφορά των στρατηγικών βομβαρδιστικών της Ρωσίας στη ρωσική Απω Ανατολή μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε το στρατηγικής σημασία αεροδρόμιο στην πόλη Ενγκελς, όπου στάθμευαν τα εν λόγω βομβαρδιστικά.
Στις 27 Δεκεμβρίου ο γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ντανίλοφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία μετέφερε τα στρατηγικά της βομβαρδιστικά Tu-95MS και Tu-22M3 στη ρωσική Απω Ανατολή.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας