Το αεροπλάνο χάθηκε στην ομίχλη κυριολεκτικά αλλά η απογείωση είχε γίνει με επιτυχία.

Με αρκετή ώρα καθυστέρηση και σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες έγινε η απογείωση του αεροσκάφους που πραγματοποίησε την πτήση από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων με προορισμό την Αθήνα, το βράδυ της Πέμπτης.

Η περιοχή του αεροδρομίου, όπως και ολόκληρη η πόλη, ήταν καλυμμένη με ομίχλη. Ο πιλότος προσπάθησε να εφαρμόσει τους κανόνες απογείωσης με τη βοήθεια οχήματος ασφαλείας. Όμως η προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε λόγω της περιορισμένης ορατότητας. Έτσι το Airbus οδηγήθηκε σε χώρο του διαδρόμου όπου ανέμενε με ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δορυφορικές εικόνες: Ομίχλη ακτινοβολίας «σκέπασε» Φλώρινα και Νευροκόπι - Τι είναι

Εικόνα από epiruspost

Απογείωση εν μέσω πυκνής ομίχλης

Ο Πύργος Ελέγχου, οι τεχνικοί και όλοι οι άνθρωποι της Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο είχαν τεθεί σε εγρήγορση. Οι μετρήσεις ορατότητας ήταν συνεχείς αλλά κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Όλοι ανέμεναν και πάλι ένα άνοιγμα της ομίχλης για να επιχειρηθεί η απογείωση του αεροσκάφους.  Τελικά, στις 9:30 περίπου το βράδυ το άνοιγμα αυτό για ελάχιστα λεπτά ήταν αρκετό ώστε να δοθούν οι οδηγίες και ο πιλότος να προχωρήσει στην απογείωση.

Όσοι βρισκόταν έξω από το χώρο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «μπράβο», σύμφωνα με το epiruspost. Το αεροπλάνο χάθηκε στην ομίχλη κυριολεκτικά αλλά η απογείωση είχε γίνει με επιτυχία.

Κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και πλήρωμα ευχαρίστησαν τους ανθρώπους στον Πύργο Ελέγχου και συνέχισαν το ταξίδι για την Αθήνα.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr