Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε αυτοκίνηστο εν κινήσει

Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε αυτοκίνηστο εν κινήσει

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει στο ύψος της Καλλικράτειας στην Θεσσαλονίκη.

Φωτιά ξέσπασε στον κινητήρα αυτοκινήτου τα ξημερώματα, την ώρα που κινούταν προς την Εγνατία Οδό, στο ύψος των Μαλγάρων στην Θεσσαλονίκη. Ο οδηγός πρόλαβε να ακινητοποιήσει το όχημα και να βγει άμεσα από αυτό, καλώντας παράλληλα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σημειώνεται, πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ή επιχείρηση απεγκλωβισμού. Το όχημα κάηκε μερικώς.

To tweet της πυροσβεστικής

Τι να κάνουν οι οδηγοί αν το αμάξι πάρει φωτιά εν κινήσει

Οι πιθανότητες να ξεσπάσει πυρκαγιά σε ένα αυτοκίνητο όσο βρίσκεται εν κινήσει μπορεί να είναι πολύ μικρές, ωστόσο δεν είναι τελείως ασήμαντες για να τις αγνοήσουμε, καθώς σε περίπτωση εκδήλωσης του φαινομένου, μπαίνει σε ρίσκο ακόμα και ή ίδια μας η ζωή.

Συνεπώς καλό θα είναι να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που σας συμβεί, αλλά και πώς θα πρέπει να έχετε προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Ποιες θα πρέπει να είναι οι πρώτες κρίσιμες και άμεσες ενέργειες ώστε να περιοριστεί το μέγεθος της ζημιάς, τι μπορεί να προκαλέσει τη φωτιά, αλλά και πως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι;
Πυροσβεστήρας, το μόνο σου όπλο

Η νομοθεσία έχει θέσει συγκεκριμένα στάνταρ για τους πυροσβεστήρες αυτοκινήτου και σύμφωνα με αυτά θα πρέπει να είναι τύπου Ι, ξηράς κόνεως (σκόνης) κατάλληλος για κατηγορία πυρκαγιάς A (προέρχεται από στερεά καύσιμα υλικά, όπως πλαστικά, υφάσματα κ.τ.λ.), B (προέρχεται από υγρά καύσιμα, όπως βενζίνη, λάδι, πετρέλαιο κ.τ.λ.), και C (προέρχεται από αέρια καύσιμα, όπως γκάζι, φυσικό αέριο κ.τ.λ.).

Τι προβλέπει η νομοθεσία για τους πυροσβεστήρες

Πέρα από τη νομοθεσία οι πυροσβεστήρες για τα αυτοκίνητα είναι συγκεκριμένου τύπου λόγω των ιδιοτήτων τους και δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλους οικιακής χρήσεως, οι οποίοι δεν είναι εξίσου αποτελεσματικοί.

Εξίσου σημαντικό είναι ο πυροσβεστήρας να είναι και λειτουργικός. Για να είστε σίγουροι λοιπόν, πως αν τον χρειαστείτε θα είναι αποτελεσματικός, είναι απαραίτητη η συντήρησή του ετησίως από κάποιον ειδικό, ενώ θα πρέπει και ανά πέντε χρόνια να αντικαθίσταται η σκόνη που βρίσκεται μέσα του.

Τέλος ο πυροσβεστήρας θα πρέπει να είναι σε σημείο που έχετε άμεση πρόσβαση, δηλαδή μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και σε σημείο που μπορείτε να τον πιάσετε άμεσα, π.χ. κάτω από το κάθισμα και σε καμία περίπτωση κάπου κρυμμένο στο χώρο αποσκευών.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024