
Σεισμός 3,2 Ρίχτερ κοντά στον Λιμνιώνα της Εύβοιας
Στον χορό των Ρίχτερ οι Εύβοια - Τι λένε οι σεισμολόγοι
Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στην Εύβοια.
Ο σεισμός μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή 18 χλμ Β-ΒΑ του Λιμνιώνα με εστιακό βάθος τα 11,8 χλμ.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε σεισμός 4,2 Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα δυτικά και βορειοδυτικά του Λιμνιώνα Ευβοίας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 11,8 χιλιόμετρα.
Οι εκτιμήσεις
Η έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας στην Εύβοια έχει θέσει σε επιφυλακή τους σεισμολόγους χωρίς ωστόσο να έχουν κοινή εκτίμηση της κατάστασης.
Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, οι σεισμοί στον Λιμνιώνα αποτελούν μια νέα εστία ενεργοποίησης στην Εύβοια και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους.
Από την μεριά του ο Ευθύμιος Λέκκας υποστήριξε ότι ο χθεσινός σεισμός των 4,2 Ρίχτερ «πιθανότατα είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε» μετά τα 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά και δεν υπάρχει καμία ανησυχία.
Εξήγησε ότι «δεν είναι από το ίδιο σημείο, είναι πιο βορειοανατολικά αλλά από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο και την ίδια ρηξιγενή ζώνη».
- Ρουμανία: Νέα θραύσματα από drone εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ρυθμίσεις χρεών: τι μας συμφέρει…
- Δημοτικές εκλογές: Πρώτη στις δημοτικές εκλογές η Φάταχ του παλαιστίνιου προέδρου Αμπάς
- Γιορτή σήμερα 27 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]
- Μίλαν – Γιουβέντους 0-0: «Ροσονέρι» και «Γηραιά Κυρία» δούλεψαν για την πρωτοπόρο Ίντερ





