Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Οι κενές θέσεις εργασίας μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο

ΗΠΑ: Οι κενές θέσεις εργασίας μειώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο

Παραμένει σφιχτή η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

Η ζήτηση για απασχόληση παρέμεινε υψηλή στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, καθώς οι εταιρείες συνέχισαν να αναζητούν εργαζόμενους για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας παρά τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης, σύμφωνα με την έκθεση JOLTS  που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας.

Η έκθεση έδειξε ότι οι κενές θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 10,46 εκατομμύρια, μειωμένες ελάχιστα σε σχέση με το σύνολο του Οκτωβρίου και πάνω από τα 10 εκατομμύρια που προέβλεπε η FactSet.

Η έρευνα JOLTS παρακολουθείται στενά από τους αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για ενδείξεις χαλάρωσης της αγοράς εργασίας, οι οποίες συνεκτιμώνται στις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική και εκτιμάται ότι σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία η FED θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυξήσεις επιτοκίων σε υψηλότερο επίπεδο από ότι αναμενόταν.

Αύξηση παραιτήσεων, απολύσεων και μείωση των προσλήψεων

Ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού, οι κενές θέσεις εργασίας παρέμειναν στο 6,4%, υποδεικνύοντας ότι η ζήτηση για εργαζόμενους εξακολουθεί να είναι υψηλή, παρά τις προσπάθειες της Fed να «δροσίσει» την οικονομία και να μειώσει τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει οδηγηθεί εν μέρει από την αύξηση των μισθών.

Επιπλέον από το μέτωπο της μακροοικονομίας ο μεταποιητικός τομέας των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Ο δείκτης ISM Manufacturing Index για τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 48,4%, που αντιπροσωπεύει το ποσοστό των εταιρειών που παρουσιάζουν επέκταση. Το ποσοστό αυτό ήταν περίπου σύμφωνο με την εκτίμηση του Dow Jones για 48,5%. Μια μέτρηση κάτω του 50% υποδηλώνει συρρίκνωση. Η έκθεση του ISM έδειξε επίσης ότι η αγορά εργασίας για τον τομέα της μεταποίησης είναι σταθερή.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, η έκθεση JOLTS έδειξε μικρή μείωση των προσλήψεων και μικρή αύξηση των απολύσεων. Ωστόσο, η έκθεση έχει ελάχιστες ενδείξεις για ουσιαστική αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας.

Οι παραιτήσεις αυξήθηκε κατά 126.000, γεγονός που ανέβασε το ποσοστό κατά ένα δέκατο της ποσοστιαίας μονάδας στο 2,7%, μέτρηση που δηλώνει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων ότι μπορούν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να βρουν άλλη απασχόληση.

Οι κενές θέσεις εργασίας ήταν περισσότερες από τους διαθέσιμους εργαζόμενους σε αναλογία 1,7 προς 1 εργαζόμενο

Οι αγορές αναμένουν τώρα την έκθεση του υπουργείου Εργασίας για τις προσλήψεις, που θα δημοσιοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα και  η οποία, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, αναμένεται να δείξει αύξηση των προσλήψεων κατά 200.000 θέσεις εργασίας.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024