Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Στο Κίεβο θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής με την Ευρωπαϊκή Ενωση

Ουκρανία: Στο Κίεβο θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής με την Ευρωπαϊκή Ενωση

Στη σύνοδο κορυφής Ουκρανίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία τελικά θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο, δεν θα συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών αλλά μόνο η πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αντίθετα με ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά, η σύνοδος ΕΕ – Ουκρανίας που αναγγέλθηκε από ευρωπαίους αξιωματούχους δεν θα γίνει στις Βρυξέλλες, αλλά στο Κίεβο, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες Δευτέρα το βράδυ.

Χωρίς τους αρχηγούς κρατών

Η αλλαγή τοποθεσίας ανακοινώνεται έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξη του κ. Ζελένσκι με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (φωτογραφία του AP/Adam Schreck, επάνω, από παλαιότερη συνάντησή τους).

Στη σύνοδο, που σχεδιάζεται να διεξαχθεί την Παρασκευή 3η Φεβρουαρίου, δεν θα συμμετάσχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27, αλλά μόνο η κυρία φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατά την ίδια πηγή.

Αυτό είχε ήδη ανακοινωθεί από εκπρόσωπο του κ. Μισέλ τον Δεκέμβριο.

Καθώς η σύνοδος θα γίνει στο Κίεβο, τερματίζεται η σεναριολογία για το πιθανό νέο ταξίδι του κ. Ζελένσκι στο εξωτερικό, μετά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα.

Η διάθεση των 18 δισ.

Πάντα σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία, ο κ. Ζελένσκι και η κυρία φον ντερ Λάιεν συζήτησαν στην πρώτη συνδιάλεξή τους το 2023 για την κατάσταση στα μέτωπα του πολέμου, για την πρόοδο της ουκρανικής κυβέρνησης στη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ και για την ευρωπαϊκή οικονομική υποστήριξη στο Κίεβο, μετά την υιοθέτηση του πακέτου 18 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο.

Ο ουκρανός πρόεδρος ζήτησε το πρώτο μέρος της βοήθειας να παραδοθεί εντός του μήνα.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024