Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΣ «έκοψε τα φτερά» της ΑΕΚ (2-1)

Ο ΠΑΣ «έκοψε τα φτερά» της ΑΕΚ (2-1)

Εκμεταλλευόμενος την αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ και τα πολλά κενά της στην άμυνα, ο ΠΑΣ νίκησε με 2-1 τους «κιτρινόμαυρους» και στους έστειλε στο -7 πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Φωνάζουν» και για πέναλτι του Μουκουντί οι γηπεδούχοι.

Με τον χειρότερο τρόπο έκανε ποδαρικό στο 2023 η ΑΕΚ. Η Ένωση εμφάνισε πολλά αμυντικά κενά στα Γιάννινα, έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ να παίρνει τη νίκη με 2-1 και να αφήνει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στο -7 πέντε μέρες πριν το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας με τον Παναθηναϊκό. Παράπονα των γηπεδούχων για πέναλτι σε χέρι του Μουκουντί στο πρώτο ημίχρονο.

Πώς ξεκίνησαν

Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε η ΑΕΚ στα Γιάννενα αφού ο Φερνάντες έκανε το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, ενώ ξεκίνησαν βασικοί και οι Βίντα, Σιντιμπέ και Άμραμπατ. Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί αποτελούσαν την τετράδα της άμυνας, Γιόνσον και Πινέδα ξεκίνησαν στα χαφ, με τους Φερνάντες, Άμραμπατ στα άκρα και τον Αραούχο κλασικά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία.

Από την άλλη, ντεμπούτο με τον ΠΑΣ έκανε ένας πρώην «κιτρινόμαυρος» καθώς θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε και Πήλιος ήταν η τετράδα στην άμυνα, με τους Καραχάλιο, Ριένστρα και Τζίνο στον άξονα, τους Μορέιρα και Παμλίδη στις δύο πτέρυγες και τον Μπαλάν στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ τις ευκαιρίες, ο ΠΑΣ τα γκολ

Το πρώτο ημίχρονο είχε «τρελό» ρυθμό, με την ΑΕΚ να έχει τις μεγάλες ευκαιρίες και τον ΠΑΣ να πετυχαίνει τα γκολ εκμεταλλευόμενος την κακή κατάσταση των Σιντιμπέ και Φερνάντες από τα δεξιά. Στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Πήλιος κέρδισε την μπάλα από τον Φερνάντες, βρήκε τον Ριένστρα ο οποίος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά το φάουλ του Γκαρσία στο 12’ σταμάτησε στο τείχος και στο 17’ οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν απίθανη ευκαιρία. Ο Άμραμπατ έκανε υπέροχη ενέργεια από δεξιά, βρήκε τον Αραούχο που αφού έκανε το… δύσκολο και άδειασε έναν αντίπαλο, σούταρε άουτ ολομόναχος απέναντι από τον Τσιντώτα.

Στην κόντρα ο Μορέιρα είχε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, που δευτερόλεπτα αργότερα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Μουκουντί από γύρισμα του Πήλιου. Ο Φωτιάς, αλλά και ο Σιδηρόπουλος στο VAR δεν είδαν παράβαση και το παιχνίδι συνεχίστηκε. Η ΑΕΚ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στο 24’ ο Γκαρσία αστόχησε ολομόναχος με κεφαλιά, από νέα σέντρα του Άμραμπατ. Δύο λεπτά μετά ήταν σειρά του Σιντιμπέ να χάσει το άχαστο, όταν από κεφαλιά-πάσα του Βίντα, έστειλε την μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή.

Ο ΠΑΣ «άγγιξε» το 2-0 στο 29’ με σέντρα-σουτ του Μορέιρα όπου ο Παμλίδης δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα και το έκανε τελικά στο 32’ όταν από σέντρα του Σόρια, ο Μπάλαν με κεφαλιά έβαλε και τον Αθανασιάδη στα δίχτυα. Από τις 6 Νοεμβρίου και το 1-1 κόντρα στον ΠΑΣ είχε να δεχτεί γκολ η ΑΕΚ και δέχθηκε δύο στο πρώτο ημίχρονο από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μείωσε με Αραούχο αλλά… 

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ, παρά την εικόνα του πρώτου μέρους και στο πρώτο πεντάλεπτο η ομάδα του Αλμέιδα απείλησε δύο φορές, με Φερνάντες και Αραούχο, για να έρθει τελικά το 2-1 με τον Αργεντινό στο 51’. Μετά από κλέψιμο στον χώρο του κέντρου και γρήγορη ανάπτυξη, ο αρχηγός της Ένωσης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Πινέδα και πλάσαρε εύστοχα απέναντι από τον Τσιντώτα βάζνοντας ξανά στο ματς την ομάδα του. Ένα σουτ του Σιντιμπέ στο 62’ δεν ανησύχησε τον Τσιντώτα και δύο λεπτά μετά ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τον Φαν Βέερτ αντί του Φερνάντες. Με το που πέρασε στο παιχνίδι ο Ολλανδός απείλησε με κεφαλιά από ακόμα μία εξαιρετική σέντρα του Άμραμπατ.

Ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς και τον Τσούμπερ αντί του Πινέδα, με τον Ελβετό να έχει μία ευκαιρία με διαγώνιο σουτ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ πίεσε, είχε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Χατζισαφί που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσιντώτας και άλλη μία με τον Γιόνσον στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων όπου το σουτ του Δανού κόπηκε την τελευταία στιγμή και το τελικό σφύριγμα βρήκε τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (67′ Λιάσος), Γκίνο, Μέντες (89′ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79΄Τζίμας), Μπαλάν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65′ Φαν Βέερτ), Πινέδα (73′ Τσούμπερ), Άμραμπατ, Γκαρσία, Αραούχο.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024