Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιωνικός- Ολυμπιακός 0-2: Μπάκα-μπουμ με Φορτούνη

Ιωνικός- Ολυμπιακός 0-2: Μπάκα-μπουμ με Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έφυγε με το διπλό από τη Νίκαια – Ανοιξε το σκορ με «κεραυνό» ο Μπακαμπού (34′), γκολάρα και από τον Φορτούνη (40′)!

Με γκολάρες των Σεντρίκ Μπακαμπού (34’) και Κώστα Φορτούνη (40’), ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ιωνικού στη Νίκαια με 2-0, για την 16η αγωνιστική της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν σε μια άνετη νίκη, συνεχίζοντας την ανοδική τους πορεία. Μια νίκη μάλιστα που τους φέρνει στο -3 από την δεύτερη ΑΕΚ, η οποία νωρίτερα ηττήθηκε από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα με 2-1.

Οι Πειραιώτες έκαναν το καθήκον τους στη Νίκαια και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο ματς που ακολουθεί με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, για την 17η αγωνιστική (8/1, 16:00).

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Σωκράτη, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ ήταν στα χαφ, με τους Φορτούνη, Μπιέλ και Χάμες πίσω από τον Μπακαμπού. Ο Δημήτρης Σπανός από την άλλη πλευρά ξεκίνησε τον Ιωνικό με τους Χουτεσιώτη, Σόουζα, Τσιριγώτη, Μάσα, Βαλεριάνο, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Λοβέρα, Σάκιτς, Φαντιγκά, και Άοσμαν.

Γκολάρες από Μπακαμπού και Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία της αναμέτρησης και άρχισε να ψάχνει τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 13’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Κώστα Φορτούνη. Ο Χάμες έκανε την κάθετη πάσα στον διεθνή μεσοεπιθετικό, αυτός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Οι Πειραιώτες είχαν κλείσει τον Ιωνικό στα καρέ του και πίεζαν ασφυκτικά για το γκολ που θα ξεκλείδωνε την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 20’ ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Χάμες, αλλά ο Γαλλοκονγκολέζος δεν κατάφερε να δώσει στην μπάλα πορεία προς την εστία του Χουτεσιώτη. Στο 26’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Χάμες, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Οκτώ λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τελικά το γκολ που έψαχναν, με τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο Χουάνγκ έκανε την κάθετη στον επιθετικό της πειραϊκής ομάδας και αυτός με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη για το 1-0!  Στο 40’ μάλιστα ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του, με μία γκολάρα από τον Κώστα Φορτούνη.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός απέφυγε τους αντιπάλους του και με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους πρωταθλητές. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δύο γκολ στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους και πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, έχοντας πλέον ισχυρό προβάδισμα για τη νίκη. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 54’ και στο 56’ με τον Χάμες.

Όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Χουτεσιώτης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Αρχικά το σουτ που έκανε ο Κολομβιανός μέσα από τη μεγάλη περιοχή και στη συνέχεια την εκτέλεση φάουλ του Λατινοαμερικάνου σούπερ σταρ. Οι Ερυθρόλευκοι ήλεγχαν το παιχνίδι, με τον Μίτσελ στο 64’ να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο ματς, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μασούρα αντί του Φορτούνη.

Στο 73’ ο Ισπανός έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες αντί των Μπακαμπού και Μπιέλ. Στο 80’ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική, με τον Ντόι.

Ο νεαρός άσος πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μίτσελ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τους Μπουχαλάκη και Σαμασέκουνα παίρνουν τις θέσεις των Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Χάμες Ροντρίγκες.

Στο 90’ και στο 90+3’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν δύο ακόμα ευκαιρίες για να κάνουν το 3-0. Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Ελ Αραμπί έφυγε άουτ, ενώ στη δεύτερη ο Λευτέρης Χουτεσιώτης απέκρουσε το αντίστοιχο του Σαμασέκου. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-0.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Μύγας, Σόουζα, Τσιριγώτης, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου (81’ Κάνιας) – Βαλεριάνος, Φαντιγκά (81’ Χρ. Ιωαννίδης), Άοσμαν (65’ Καμπράλ), Λοβέρα (65’ Ελευθεριάδης) – Μασάς (51’ Μάντζης).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ – Χουάνγκ (84’ Σαμασέκου), Εμβιλά – Φορτούνης (66’ Μασούρας), Χάμες (84’ Μπουχαλάκης), Μπιέλ (74’ Γκ. Ροντρίγκες) – Μπακαμπού (74’ Ελ Αραμπί).






Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024